Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΕΙΔΗ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ...

... ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ! ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ... ΣΤΟ ΒΗΜΑ...

...
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ!

ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ... ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ...

"Πέρασες σαν σίφουνας στην πιο ανταριασμένη εποχή για την Μακεδονία ΜΑΣ. Ενενήντα χρόνια απο τότε που αδερφοκτόνα χέρια σταμάτησαν το έργο σου... ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ, εδώ σε θυμόμαστε με συνέπεια και μυαλά ανοιχτά, σαν τα δικά σου, τα αδούλωτα, κόντρα στο σύστημα και το κατεστημένο που όπως και σήμερα αδιαφορεί και καθησυχάζει απειλητικά...

Έγινες σύμβολο του Αγώνα μας για την Μακεδονία και τα λόγια σου κάναμε σημαία... και μετουσιώνουμε σε πράξεις με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

Θυμόμαστε τα λόγια σου και τα τιμούμε. Τα ζούμε μέρα- μέρα…

«Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία κάποτε θα μας σώσει».

Όμως, θυμόμαστε κι άλλα δικά σου λόγια που ελάχιστοι τολμούν να ξεστομίσουν λες και θέλουν να σε θυμόμαστε μισό.

Θυμόμαστε τα λόγια σου και τα τιμούμε, τα ζούμε μέρα- μέρα κι είναι δικά σου λόγια κι αυτά τα παρακάτω:

«Αν είμαστε ζωντανό γένος, δε θα κολλήσωμε στο πολιτικό σύστημα που μας κάθησαν. Το Σύνταγμα και οι βο(υ)λευτές είναι μια αρρώστια. Δεν είναι η ζωή μας. Ή θα μας πεθάνει ή θα ψοφήσει αυτή τελοσπάντων και θα ζήσωμε τότε με άλλο σύστημα πολιτικό, που να μας έρχεται καλύτερα…».

Απέναντί μας κι απέναντι στην μνήμη σου μάρτυρα, ΟΛΟΙ όσοι τα ξεχνάνε συνειδητά ή αθέλητα! Η τιμωρία ίδια θα είναι... στο όνομά σου και στο όνομα όλων των νεκρών της Πατρίδας και της Μακεδονίας..."

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΥΛΩΝΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ.


"ΣΤΟΧΟΣ"

1 σχόλιο

  1. Και αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια. Κανένα πολιτικό ή κοινωνικό σύστημα δεν είναι συνυφασμένο με την ζωή του Έλληνα που παλεύει καθημερινά για την αξιοπρέπειά του, τα όνειρά του και την επιβίωσή του. Ας τσακώνονται σαν κατίνες που είναι τα διαφόρων αποχρώσεων κομματόσκυλα και οι αυλικοί τους. Τα λόγια του Ίωνος Δραγούμη, όπως και κάθε άλλου μεγάλου Έλληνα, έχουν διαστρεβλωθεί ή ξεχαστεί σκόπιμα από τους πολιτικούς ταγούς που υποτίθεται ότι τον τιμούν, χρησιμοποιώντας μόνο εκείνα που βολεύουν την κομματική προεκλογική τους εκστρατεία, για να κουνούν περιχαρείς τα κομματικά τους σημαιάκια. Λίγοι είναι πάντοτε αυτοί που τόλμησαν διαχρονικά να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Εσείς είστε από αυτούς τους λίγους και γι' αυτό κάποιοι από τους "υπερπατριώτες" χλωμιάζουν όταν σας βρίσκουν απέναντί τους.
    Υπάρχει βέβαια και η τραγική ειρωνεία στο όλο θέμα, δηλαδή... Αν με κάποιο τρόπο, ο Ίων Δραγούμης- διασχίζοντας μια αντίστοιχη σκουληκότρυπα στον χρόνο, συναντούσε ποτέ όλους αυτούς τους τιμητές του, θα ανταπέδιδε την τιμή με το ελληνικό βραβείο της ανοιχτής παλάμης και ένα πενηνταράκι στο χεράκι τους να πάρουν ένα κουλουράκι να τους λαδωθεί το εντεράκι τώρα με τα νέα μέτρα του ΔΝΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.