Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ !

ΘΕΤΟΥΝ ΘΕΜΑ ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΩΝ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΟΤΑΜ !!! Πριν από λίγο, αίφνης η Άγκυρα με την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ έθεσε ευθέως θέ...

ΘΕΤΟΥΝ ΘΕΜΑ ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΩΝ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΟΤΑΜ !!!

Πριν από λίγο, αίφνης η Άγκυρα με την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ έθεσε ευθέως θέμα επαναχάραξης των συνόρων και ορίων μεταξύ των δύο χωρών! Με αφορμή μία άσκηση έρευνας-διάσωσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, αρνείται την ελληνική αρμοδιότητα για αποστολές Έρευνας-Διάσωσης στην περιοχή διότι «δεν υπάρχει αναγνώριση από την Τουρκία των ορίων του FIR Αθηνών μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου που σημαίνει ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Αθήνας οι αποστολές Έρευνας και διάσωσης στην περιοχή». Προσθέτουν μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία οριοθέτησης των ορίων-συνόρων των δύο πλευρών η οποία να προσδιορίζει τις αρμοδιότητες Έρευνεας-Διάσωσης! Για την Τουρκία το Καστελλόριζο είναι «καρφί στο μάτι» γιατί λόγω και της υφαλοκρηπίδας του κόβει στα δύο τις περιοχές πετρελαϊκών ερευνών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Και σε ότι αφορά το θέμα που εγείρεται σήμερα αναφορικά με τις αποστολές έρευνας-διάσωσης, δημιουργεί ένα τεράστιο μπλοκ ελληνικού FIR το οποίο διεισδύει βαθιά στην Ανατολική Μεσόγειο. Αμφισβήτηση των περιοχών του FIR μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, σημαίνει και επερχόμενη αμφισβήτηση και άλλων περιοχών των Δωδεκανήσων, όπου δεν υπάρχει διμερής συμφωνία οριοθέτησης ορίων και συνόρων μεταξύ των δύο πλευρών…
Υπάρχει όμως και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο σε ότι αφορά την συγκεκριμένη άσκηση: Γίνεται την τελευταία ημέρα της τουρκοαιγυπτιακής άσκησης «Θάλασσα Φιλίας-2009», όπου θα συμμετέχει μεγάλος αριθμός μονάδων του τουρκικού Ναυτικού.
Η θαλάσσια περιοχή που θα διεξαχθεί η τουρκοαιγυπτιακή άσκηση συνορεύει με την περιοχή που θα διεξαχθεί η άσκηση έρευνας-διάσωσης σε δύο ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι «συμπτωματικά» θα έχουν και τα μέσα για να προστατέψουν οποιαδήποτε κίνησή τους.

Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά. Κανονικά θα πρέπει να παρεμποδιστεί η άσκηση. Άλλωστε η αντιNOTAM που εξέδωσε η ΥΠΑ είναι σαφής: Δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν τέτοια άσκηση.
Θα τολμήσουν να υπερασπιστούν εμπράκτως όρια και σύνορα;

Χάρτες και οι ΝΟΤΑΜ στο defencenet.gr

Πηγή:defencenet.gr
Αετός για το stoxos.gr

9 σχόλια

  1. Τελικά, αυτά όλα θα λήξουν με πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι αδύνατον να συνεχισθεί η πολιτική των υποχωρήσεων, άλλως πρέπει να τα δώσουμε όλα αμαχητί.

    Ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν ευθύς εξ αρχής (Ίμια 1996) η Ελλάδα δεν είχε δείξει στάση τόσο ενδοτική, με την οποία το μόνο που κατάφερε ήταν να αποθρασύνει τους Τούρκους.

    Οι πολιτικοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτε από την υποχωρητικότητα των Αγγλογάλλων έναντι του Χίτλερ και τα αποτελέσματά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε παλιοφλοροι προδοτες πολιτικοι,στο διαολο να πατε ολοι,δωστε το οκ στα παληκαρια μας στις ενοπλες δυναμεις να κανουν το κωλο των μογγολων να νιωσει τη σημαινει ελλαδα..ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ-ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967-ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ-ΖΗΤΩ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.....: ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, καθολικώς και "εβραίως" διαμαρτυρομένων (Γ. Παπανδρέου) :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλετε δεν θέλετε πρέπει να παραδεχθείτε ότι κατά την "επάρατη δηκτατορία" οι τουρκοι δεν τολμούσαν να κουνηθούν. Ενώ με την "δημοκρατία" βλέπουμε τι γίνεται. Μόνο με την δύναμη των όπλων θα σταματήσουν όλα αυτά. Κάνε αυτό που πρέπει κι ας γίνει ότι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην "στεναχωριόσαστε" συνέλληνες. Ο Τζέφρυ με την βοήθεια του Ροζενστάϊν και του Βαλλιανάτου θα τα ΄(ξε)καθαρίσει όλα. Τώρα έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε. Τι θα γίνει π.χ. με τους ημιυπαίθριους, την απόσυρση των σαραβαλακίων, το έλλειμα του πορουπολογισμού, τους φόρους (για να έχει η "σοσιαλίστα κομπανία" να τρώει), την γρίππη σίριαλ (είναι δεν είναι τραλαλα), και τόσα άλλα. Με τους Μογγόλους θα ασχολούμαστε;;
    Εδω δεν υπάρχουν πιά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (ORION P3-B τέλος)και το κενό που δημιούργησαν οι άχρηστοι, έτρεξε να το καλύψει η Μογγολία, τα δε άρματα (Leo2-Hell) στον ¨Εβρο είναι χωρίς τα κατάλληλα πυρομαxικά. (α ρε βαρύμαγκα κόπανε με περικεφαλαία)και το κύριο θέμα στα πορνοκάναλα του μαζικού ευνουχισμού είναι τι θα γίνει με την (Ν)Τορά.(το άλλο ήμισυ της προδοσίας) Πως να μην αποθρασυνθούν τα μόγγολα;; Η Τουρκία λέει πως "δεν αναγνωρίζει τα όρια του FIR Αθηνών μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου που σημαίνει ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Αθήνας οι αποστολές Έρευνας και διάσωσης στην περιοχή". Και λοιπόν;; Μην σώσει και τ'αναγνωρίσει. Εμείς τι κάνουμε!!!Και μεις αναγνωρίζουμε ότι η τουρκία ζει και υπάρχει σε προαιώνιο Ελληνικό Έδαφος, ότι κατέσφαξε τους γηγενείς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας , ότι εισέβαλλε και κατέχει παράνομα το 40% του Κυπριακού εδάφους, αλλά " στου κουφού την πόρτα..." Δεν υπήρξε ούτε ένας μογγόλος επίσημος που να επισκέφθηκε την Ελλάδα και να κατέθεσε στεφάνι στον τάφο ή στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη ή έστω του Βενιζέλου. Από τα δικά μας τα γιουσουφάκια, (πολιτικά, ένστολα και μη) έτρεχαν εκόντες άκοντες να προσκυνήσουν (ουδείς βέβαια τους είπε ότι "ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ" ) τον τάφο του εξιλαμισμένου εβραιοαρχισφαγέα μουσταφά κεμάλ. Πως λοιπόν να μην ζητούν ότι τους κατέβει στο κεφάλι;; Εξάλλου σήμερα έχουμε έναν προθυπουργό ο οποίος όταν ήταν ΥΠΕΞ είχε δηλώσει πως "καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα λιγότερα, αλλά να κοιμόμαστε ήσυχοι." Έτσι λοιπόν Έλληνες. Νάνι-νάνι-νάνι-νάνι, νατο το χατζάρι φθάνει. (Λόγια του αειμνήστου Γεωργίου Καψάλη) Κοιμηθείτε άφοβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 17/11/09 7:08 μμ

    Αυτό που δεν εννοείτε να καταλάβετε ορισμένοι είναι ότι δεν εξαρτάται από το πολίτευμα η σθεναρή στάση μίας χώρας, αλλά είναι ζήτημα ικανότητας και πολιτικής βούλησης των κυβερνώντων.

    Και βέβαια "κουνήθηκαν" οι Τούρκοι επί δικτατορίας. Δεν ανάγκασαν τον Παπαδόπουλο να αποσύρει την μεραρχία Κύπρου, που είχε στείλει εκεί ο Γεώργιος Παπανδρέου; Να λοιπόν, αμέσως αμέσως, που ένας δημοκράτης θωράκισε την Κύπρο μας κι έστειλε τελεσίγραφο στην Άγκυρα το 1964, αναγκάζοντάς την να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στο νησί, ενώ ο δικτάτορας το αφόπλισε, με όλα τα καταστροφικά αποτελέσματα που είχε αυτό επτά χρόνια αργότερα.

    Ο Ιωάννης Μεταξάς "ΟΧΙ" θα είχε πει είτε ως δικατάτωρ είτε ως κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός.

    Είστε νέοι, το καταλαβαίνω, αλλά πρέπει να μάθετε να κρίνετε σωστά, αφού πρώτα έχετε την σχετική πληροφόρηση.

    Ο πατριωτισμός, επαναλαμβάνω, δεν είναι θέμα πολιτεύματος. Αυτό είναι απλό και μπορεί να το καταλάβει και παιδί του νηπιαγωγείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε ! λοιπόν φίλε εμείς θέλουμε πατριωτισμό . Δεν τον βλέπουμε όμως σήμερα . Το μόνο που βλέπουμε είναι προδοσία και ξεφτίλα . Φτάνει πιά . Ώρα πλέον για έργα απ' όλους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 7:08 μμ

    Δηλαδή, αν ο Σημίτης την νύχτα των Ιμίων ήταν ... δικτάτορας, θα είχε κάτι αλλάξει; ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ(4:49ΜΜ).ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΜΟΥ ΛΕΤΕ? ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ,ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.