Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ,ΕΝΩ ΕΔΩ ... Η αρνητικότητα των αρμοδίων φορέων της Αλβανικής πολιτείας γ...

ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ,ΕΝΩ ΕΔΩ ...

Η αρνητικότητα των αρμοδίων φορέων της Αλβανικής πολιτείας για την ανάπτυξη διαφανούς διαλόγου με τον εκπαιδευτικό κόσμο της Ελληνικής κοινότητας και τους πολιτικούς εκπροσώπους της, έχει ως αποτέλεσμα και η φετινή σχολική χρονιά να ξεκινήσει με πολλά κενά και δυσκολίες που θα επηρεάσουν βαθύτατα την ποιότητα της.
Στην κατεύθυνση των σχολικών κτιρίων και υποδομών δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική δαπάνη και επέμβαση με αποτέλεσμα τα σχολεία όπου παρακολουθούν τα παιδιά μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να είναι σε αθλία κατάσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενώ όλα τα σχολικά κέντρα του νομού των Αγίων Σαράντα έχουν ανακαινιστεί, στα μοναδικά που δεν δαπανήθηκε ούτε ένα λέκ, είναι τα σχολεία του Αλύκου, Λιβαδειάς και Δίβρης. Επαρχίες που κατοικούνται από αμιγώς ελληνικό πληθυσμό.
Τα περισσότερα απ’ τα βιβλία και εγχειρίδια δεν έχουν φτάσει στα χέρια των μαθητών. Οι κατά τόπους διευθύνσεις παιδείας παραπέμπουν στο Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου.
Δεν έχει σημειωθεί καμιά πρόοδος σε ότι αφορά στη βελτίωση των προγραμμάτων και του περιεχομένου των σχολικών εγχειριδίων πάνω στα οποία έχει εκφραστεί η δυσαρέσκεια των αντιπροσώπων της ΕΕΜ. Παρά τις συστάσεις του διεθνούς παράγοντα και ειδικά του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας και Γεωγραφίας που πρέπει να συνταχθούν σε άλλο πνεύμα δεν έχει γίνει καμιά προεργασία
Σε ότι αφορά την Ορθόδοξη πίστη και την ιστορία του Έθνους δεν έχει προβλεφθεί καμιά παρέμβαση ειδικά για τα παιδιά της μειονότητας.
Η Ελληνική Γλωσσά και Λογοτεχνία που διδάσκονταν στα Λύκεια ως δεύτερη ξένη γλώσσα, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας από φέτος καταργείται.
Στο γυμνάσιο της Τσούκας, τα μαθήματα των ελληνικών καταργήθηκαν με την αιτιολογία ότι τα παιδιά είναι λίγα.
Η επιλογή των εκπαιδευτικών, γίνεται με καθαρά κομματικά κριτήρια. Εκπαιδευτικοί με πάνω από 30 χρόνια προσφοράς στην παιδεία, μετατίθενται δυσμενώς γιατί δεν συμμετείχαν ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή
ΑΕΤΟΣ για το stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.