Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χτύπησε και το «Πρώτο Θέμα»...

Τα «εθνικά» μας συγκροτήματα αποδεικνύουν καθημερινά την αξιοπιστία τους. Την αρχή έκανε το “Έθνος” και τη συνέχεια “Το Βήμα” και “Η Ελευθε...

Τα «εθνικά» μας συγκροτήματα αποδεικνύουν καθημερινά την αξιοπιστία τους.
Την αρχή έκανε το “Έθνος” και τη συνέχεια “Το Βήμα” και “Η Ελευθεροτυπία” κάνοντας ρεπορτάζ για ανύπαρκτα πολιτικά γεγονότα και μάλιστα εκφέροντας επικίνδυνες απόψεις για κακές διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.
Από τη λίστα της … εγκυρότητας δεν μπορούσε να λείψει το «Πρώτο Θέμα». Την Κυριακή 21 Ιουνίου στις σελίδες 38 και 39: με έκπληξη διαβάσαμε για την… κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες, την μελλοντική ανάμειξη της με τα κοινά και την ομοιότητα μεταξύ μητέρας και κόρης!
Δυστυχώς για την εφημερίδα, η κοπέλα δεν είναι η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, αλλά η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του ΚΚΕ, όπως εύκολα θα μπορούσαν να διαπιστώσουν και οι αρχισυντάκτες αν έριχναν μια ματιά στην ιστοσελίδα του ριζοσπάστη (http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4354288&publDate=2008-01-01%2000:00:00.0).
Δυστυχώς ως νέοι άνθρωποι αμφιβάλλουμε, και δημοσίως το καταθέτουμε, για την πληροφόρηση που μας παρέχεται. Ίσως η κρίση του τύπου να μην έχει να κάνει μόνο με τη διεθνή οικονομική κρίση και τη διάδοση του internet αλλά και με την ελαφρότητα που αρθρογραφούν ορισμένοι.
Γνώμη μας είναι ότι δεν είναι υποχρέωση των μέτριων να γίνουν καλύτεροι, ειδικά αν δεν θέλουν. Είναι όμως υποχρέωση των καλών να ξεχωρίσουν.

2 σχόλια

  1. ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΘΕΛΕΤΕ, ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ! ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ! ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ! ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΨΕΜΑ, ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! ΜΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ! ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΓΑΜΙΣΙΕΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑς ΤΟ ΚΩΛΟ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ! ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ! ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ!
    ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΗΜΑ, ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ REAL NEWS!
    ΛΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xτύπησε ο Νίκος Δήμου, δεν λέτε καλύτερα!??!!??!


    Ορίστε
    =====================


    http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=374

    "Δεν ξαναδίνω συνέντευξη!

    Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

    Με την ευκαιρία των εγκαινίων του Μουσείου έδωσα μία δίωρη συνέντευξη στον Michael Kimmelman, culture guru των New York Times. Από αυτήν πήρε μερικά αποσπάσματα και τα χρησιμοποίησε σε άρθρο που έγραψε για τους ΝΥΤ. Σήμερα το αναδημοσίευσε και η International Herald Tribune στην έκδοσή της που τυπώνεται στην Ελλάδα.

    Ανάμεσα σε άλλα εκεί φέρομαι να λέω: “We used to speak Albanian and call ourselves Romans, but then Winckelmann, Goethe, Victor Hugo, Delacroix, they all told us, ‘No, you are Hellenes, direct descendants of Plato and Socrates,’ and that did it. If a small, poor nation has such a burden put on its shoulders, it will never recover.”

    Φυσικά δεν είπα αυτό. Είπα ότι εκείνους τους χρόνους οι περισσότεροι κάτοικοι της Αττικής μιλούσαν Αρβανίτικα (που είναι γεγονός) και αυτοαποκαλούνταν Ρωμιοί. Αλλά για να κάνει την έμφασή του, ο αρθρογράφος γενίκευσε…

    Τώρα περιμένω τους λίθους του αναθέματος που θα πέσουν βροχή επάνω στον «ανθέλληνα» Δήμου ο οποίος μας είπε όλους Αλβανούς, κλπ.

    Είναι η δεύτερη φορά που την πατάω μέσα σε μία εβδομάδα. Ο μόνος τρόπος να αποφεύγει κανείς την παρεξήγηση, είναι να πάψει να μιλάει.

    Υ. Γ. Ολόκληρο το άρθρο εδώ:
    http://www.nytimes.com/2009/06/24/arts/design/24abroad.html?_r=2


    Γράφει στο άρθρο του:
    Φυσικά δεν είπα αυτό. Είπα ότι εκείνους τους χρόνους οι περισσότεροι κάτοικοι της Αττικής μιλούσαν Αρβανίτικα (που είναι γεγονός) και αυτοαποκαλούνταν Ρωμιοί.
    Δηλαδή θέλει να μας πει ότι το πρόβλημα ταυτότητας ήταν στους κατοίκους της Αττικής που δεν καταλάβαιναν ότι ήταν Έλληνες γιατί μιλάγανε Αρβανίτικα!

    Στην Wikipedia δείτε γύρω από τους Αρβανίτες μεταξύ άλλων:
    Σύμφωνα με το Κώστα Μπίρη (1960), από το 1350 μ.Χ. έως το 1418 μ.Χ., 81.200 Αρβανίτες, μισθοφόροι στρατιώτες και οι οικογένειές τους, εγκαταστάθηκαν σε ελληνικές περιοχές, μετά από προσκλήσεις Βυζαντινών αυτοκρατόρων (Δυναστεία Παλαιολόγων), των Καταλανών και των Βενετών.

    Η ανάμειξη των Αρβανιτών με τους πολυπληθέστερους γηγενείς του ελλαδικού χώρου, είχε σαν αποτέλεσμα με το πέρασμα των αιώνων, μεγάλο μέρος τους να αφομοιωθεί πλήρως γενετικά και πολιτισμικά, αφήνοντας απογόνους με κάποια μακρινή αρβανίτικη καταγωγή, έτσι ώστε ο πληθυσμός των σημερινών Αρβανιτών, που διατηρήθηκε με ενδογαμίες και την συνέχιση της αρβανίτικης κουλτούρας, είναι πολύ μικρός. Έτσι ο τωρινός πληθυσμός των Ελλήνων Αρβανιτών που έχουν ολική ή μερική (πατρική ή μητρική) αρβανίτικη καταγωγή εκτιμάται γύρω στις 250.000 σύμφωνα με μερικούς Αρβανίτες [1], αλλά μόνο 30.000 - 150.000 Αρβανίτες μιλούν Αρβανίτικα.

    Από πού και ως που δηλαδή είχαμε πρόβλημα ταυτότητας λόγω της Αρβανίτικης γλώσσας που μας το έλυσε ο Διαφωτισμός? Το κίνημα του Διαφωτισμού και οι Αρβανίτες βοήθησαν την ελληνική επανάσταση του 1821, αλλά μην τρελαθούμε ότι ειχαμε ξεχάσει ποιοι είμασταν!

    Πολύ καλά θα κάνει ο κύριος Δήμου ΝΑ ΜΗΝ ξαναδώσει συνέντευξη! Δεν θα στεναχωρηθούμε καθόλου.
    Και ήταν πολύ τυχαίο βέβαια το ότι ο κύριος Michael Kimmelman πήρε συνέντευξη από έναν ανθέλληνα συγγραφέα.
    Τί συμπτώσεις ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.