Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΑ!

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ Ευχάριστα μας εξέπληξε ο νέος Υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κινητοποιήθηκε ...

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ

Ευχάριστα μας εξέπληξε ο νέος Υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κινητοποιήθηκε άμεσα για την υπόθεση της οικίας του Μελά! Σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου ο Αντώνης Σαμαράς "βγήκε" στον 9,84 και δημοσιοποίησε τις εξελίξεις που θα δρομολογήσει άμεσα. Με στόχο το χαρακτηρισμό της ως μνημείου, εισάγεται (με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά) άμεσα προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων το ζήτημα της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά.Το σπίτι όπου έζησε ο Μακεδονομάχος, επί της οδού Τατοΐου, από όπου είχε φύγει το 1904 για το Μακεδονικό Αγώνα, είχε αφεθεί σε εγκατάλειψη για πολλά χρόνια.Πρόκειται για το σπίτι που σχεδίασε ο ίδιος ο Παύλος Μελάς, κτίστηκε το 1894-1897, αποτελεί ιδιαίτερο και μοναδικό δείγμα εξοχικής κατοικίας στο τέλος του 19ου αιώνα στα αθηναϊκά προάστια, και ήταν η εξοχική κατοικία της οικογένειας μέχρι το 1903, οπότε και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε αυτή.Στόχος του υπουργείου Πολιτισμού είναι, μετά τον χαρακτηρισμό, να κινηθούν οι διαδικασίες για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν3028/02.Βλέπετε ότι οι αντιδράσεις μας φέρνουν αποτελέσματα; Όσο καθόμαστε και απλά παραπονιόμαστε, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ τίποτε! Μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά για την άμεση κινητοποίηση, όσο και σε όλους όσους συμπαραστάθηκαν στους ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

5 σχόλια

  1. Μπράβο παιδιά.
    Ωραίο και το πανο που αφήσατε
    (Εθνική ιδιοκτησια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ENA MEGALO MPRAVO SE OLOUS SOUS VRETHIKAN STO SHMEIO. DRASI ME SKOPO KAI APOTELESMA. AKRIVOS AYTO POY MAS ELEIPE OLA AYTA TA XRONIA... MPRAVO! MPRAVO! MPRAVO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν με εκπλήσσει που ο Σαμαράς ευαισθητοποιήθηκε. Έχει καλές πατριωτικές καταβολές. Είναι δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα. Αν δεν ενδιαφερόταν αυτός, ποιος τότε;
    Και ως ΥπΕξ (1990-92) σωστά χειρίστηκε τα εθνικά μας θέματα και δη το Σκοπιανό, παρά το νεαρό της ηλικίας του τότε (39 ετών;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.