Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Χωρίς στρατό η Κύπρος... Κατάργηση φυλακίων - Επιστρατεύονται κάμερες - Αντιδρούν αξιωματικοί Έντονες αντιδράσεις στα ψηλά δώματα της Εθνικ...

Χωρίς στρατό η Κύπρος...

Κατάργηση φυλακίων - Επιστρατεύονται κάμερες - Αντιδρούν αξιωματικοί

Έντονες αντιδράσεις στα ψηλά δώματα της Εθνικής Φρουράς προκαλούν οι δρομολογούμενες αλλαγές, που προωθεί στο στράτευμα ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, στο πλαίσιο των σχεδιασμών προκειμένου να καταστεί εφικτή η σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 19 μήνες. Την οργή ανώτατων αξιωματικών προκαλεί η εισήγηση για κατάργηση ενός μεγάλου αριθμού φυλακίων κατά μήκος της πράσινης γραμμής και την αντικατάσταση τους με κάμερες ασφαλείας καθώς με την μείωση της θητείας, όπως εκτιμάται, δεν θα υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό σε κληρωτούς για να επανδρώνουν όλα τα φυλάκια. Ανώτατοι αξιωματικοί της Ε.Φ. με δηλώσεις τους στον «Φ» κάνουν λόγο για ξήλωμα στρατοπέδων καθώς και για δρομολογούμενες αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους.
Συγκεκριμένα, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα διασφαλίζεται η επιτήρηση της πράσινης γραμμής με κάμερες, όταν σήμερα, με την επάνδρωση δεκάδων φυλακίων, έμποροι ναρκωτικών, λαθρομετανάστες και κάθε λογής παράνομοι καταφέρνουν να εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές. «Ποιοι θα τους εμποδίζουν, οι κάμερες;» διερωτώνται και προειδοποιούν ότι τα χειρότερα έπονται. Έντονη ήταν η αντίδραση του Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα όταν θέσαμε υπόψη του τις εν λόγω καταγγελίες. Από την Αθήνα όπου βρίσκεται, ο κ. Παπακώστας χαρακτήρισε «κακόπιστους» όσους διαδίδουν στους διαδρόμους του ΓΕΕΦ και σε μονάδες της Ε.Φ. «τους πιο πάνω ισχυρισμούς» κατά τα λεγόμενα του. «Καλά κάνουν και ανησυχούν, αλλά ας περιμένουν πρώτα την λήψη των τελικών αποφάσεων από το Υπουργικό Συμβούλιο και μετά ας τοποθετηθούν», υπέδειξε. Αφού χαρακτήρισε πολύ λεπτό το όλο ζήτημα, ο κ. Παπακώστας δεν θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω. Περιορίστηκε απλώς στο να αναφέρει πως η μελέτη για εκσυγχρονισμό της Ε.Φ. με την παράλληλη μείωση της στρατιωτικής θητείας θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση περί τα τέλη Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι, με τις προωθούμενες αλλαγές στο στράτευμα, όσον αφορά τον τομέα το δικό τους, εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους και πιλότοι των ελικοπτέρων, που εδρεύουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Λακατάμεια. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν έντονες, σε σημείο που έγινε λόγος για παραιτήσεις, όταν προ ημερών τους κοινοποιήθηκε και γραπτώς η απόφαση για μεταφορά των ελικοπτέρων στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο. Επί του προκείμενου, δημιουργούνται ερωτηματικά για τους λόγους, που άλλαξε την απόφαση του το ΓΕΕΦ καθώς επί προηγούμενης κυβέρνησης δεν συζητούσε καν το ζήτημα. Μάλιστα, σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας στις 26/1/2006, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ απέρριψε το ενδεχόμενο μεταφοράς των ελικοπτέρων οπουδήποτε αλλού επικαλούμενος τις επιχειρησιακές ανάγκες του στρατεύματος.
Άρθρο στον Φιλελεύθερο του Μιχάλη Χατζηστυλιανού
Ε.Φ.Α.Ε. Διαδικτυακή κίνηση πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.