Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρόκληση του μογγολότουρκου Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης: «Μία από τις μεγαλειώδεις νίκες της ιστορίας μας»!

  Με το καθιερωμένο προκλητικό του μήνυμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης στις ...

 


Με το καθιερωμένο προκλητικό του μήνυμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου του 1453, κάνοντας λόγο για «μία από τις πιο μεγαλειώδεις νίκες της ιστορίας μας».

Το Γραφείο Τύπου του Τούρκου προέδρου, ειδικότερα, επικαλούμενο τη δήλωση του Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπογράμμισε, παράλληλα, πως «η πίστη, η αποφασιστικότητα και η επιμονή του Σουλτάνου Μεχμέτ του Κατακτητή και των ηρωικών στρατιωτών του όταν κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη μας εμπνέουν σήμερα για την επίτευξη του στόχου του Τουρκικού Αιώνα».

«Με την ευκαιρία της 571ης επετείου της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, τιμώ με έλεος, σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Φατίχ Σουλτάνο Μεχμέτ και τους αγαπημένους μας μάρτυρες» κατέληξε ο Ερντογάν στο μήνυμά του.


Ερντογάν: Το προκλητικό του μήνυμα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

«Γιορτάζω την 571η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μια από τις μεγαλειώδεις νίκες της παγκόσμιας ιστορίας και της ιστορίας μας.

Για να κατανοήσουμε το πνεύμα της κατάκτησης, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς κερδήθηκε αυτή η ευλογημένη νίκη. Μετά την κατάκτηση, η οποία επέτρεψε στο αγαπημένο μας έθνος να ριζώσει σε μια ήπειρο με τη στρατιωτική ευφυΐα, την επιμονή και την αποφασιστικότητα του ηρωικού στρατού μας, η Κωνσταντινούπολη έγινε ένα κέντρο όπου συνυπήρχαν διαφορετικές πεποιθήσεις και πολιτισμοί με την ανεκτικότητα και τη δίκαιη διοίκηση του μεγάλου πολιτικού άνδρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ.

Μεταφέροντας τα ίχνη της ιστορίας της μέχρι σήμερα- η Κωνσταντινούπολη, η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών πόλεων στον κόσμο ως το επιχειρηματικό, οικονομικό, εμπορικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας μας στην εποχή μας.

Η πίστη, η αποφασιστικότητα και η επιμονή του Σουλτάνου Μεχμέτ του Κατακτητή και των ηρωικών στρατιωτών του όταν κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη μας εμπνέουν σήμερα για την επίτευξη του στόχου του Τουρκικού Αιώνα.

Με την ευκαιρία της 571ης επετείου της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, τιμώ με έλεος, σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον Φατίχ Σουλτάνο Μεχμέτ και τους αγαπημένους μας μάρτυρες, που μας κληροδότησαν αυτή τη μοναδικής ομορφιάς παγκόσμια πόλη, και χαιρετίζω όλους τους πολίτες μας με τα πιο θερμά μου αισθήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.