Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θα σου γ… ό,τι έχεις και δεν έχεις»: Απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ Πισπιρίγκου και Δασκαλάκη – Τη συγκράτησαν οι αστυνομικοί

  «Σύρραξη» απειλήθηκε έξω από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όταν ήρθαν αντιμέτωποι η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης...

 «Σύρραξη» απειλήθηκε έξω από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όταν ήρθαν αντιμέτωποι η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης. «Δεν θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου», φώναξε η κατηγορουμένη στον εν διαστάσει σύζυγό της, για να προσθέσει: «Παιχνίδι με τους δημοσιογράφους θέλεις;». Ο Μάνος Δασκαλάκης της απάντησε: «Για ποια παιδιά λες; Για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ; Θα σου γ@@@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις».

Οι αστυνομικοί, που συνόδευαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου έξω από το δικαστήριο, προσπαθούσαν να τη συγκρατήσουν, κάτι που συνέβη και ως προς τον Μάνο Δασκαλάκη, τον οποίο συγκράτησαν οι συνήγοροί του.

Η φορτισμένη κατάθεση Δασκαλάκη

Είχε προηγηθεί η φορτισμένη κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη με την οποία άνοιξε ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων στη νέα δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη αυτή τη φορά για τον θάνατο των δυο μικρότερων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος βρίσκεται και πάλι απέναντι στην εν διαστάσει σύζυγό του στηρίζοντας τις κατηγορίες σε βάρος της, αναφέρθηκε στις απώλειες των παιδιών του και μίλησε για πρώτη φορά ξεκάθαρα για δολοφονίες. Ο μάρτυρας επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τα γεγονότα, όπως τα βίωνε τότε, διαπιστώνοντας εκ των υστέρων πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ζήλευε με εμμονή και πως ο ίδιος της είχε τυφλή εμπιστοσύνη σε ό,τι του έλεγε.

«Ήταν εμμονική η ζήλια, κάτι που δεν μπορούσα να καταλάβω όταν ήμουν μέσα στη σχέση. Πλέον δεν θεωρώ αναμενόμενη την αντίδρασή της τότε, που τα αντιμετώπισε όλα με τέτοια ηρεμία…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν, δε, μίλησε για τον θάνατο της Μαλένας και την αντίδραση της μεγαλύτερης κόρης του, Τζωρτζίνας, που αποχαιρέτησε την αδελφή της στο γραφείο τελετών, δάκρυσε. «Η κατηγορούμενη κάθε φορά που μίλαγα για χωρισμό έκανε τα αδύνατα δυνατά να μην γίνει αυτό, κάτι έβρισκε…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάνος Δασκαλάκης μιλώντας για τη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία από το εδώλιο παρακολουθούσε με προσοχή και εμφανή νευρικότητα, ενώ δάκρυσε όταν άκουσε τις περιγραφές για τους θανάτους των παιδιών της.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανεβαίνοντας στο βήμα αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την κατηγορούμενη, στη «συνειδητή εγκυμοσύνη» που προέκυψε στον πρώτο μήνα της σχέσης τους, αλλά και στις αντιρρήσεις των οικογενειών τους λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. «Ήμουν πολύ χαρούμενος με την εγκυμοσύνη, το θέλαμε παρά πολύ», είπε και στη συνέχεια τόνισε πως η σχέση τους έγινε αποδεκτή από το περιβάλλον τους.

Ο Μάνος Δασκαλάκης χαρακτήρισε «άψογη» τη σχέση που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου και μίλησε για την απόφασή τους να μεγαλώσουν την οικογένειά τους μετά την Τζωρτζίνα, με τη γέννηση της Μαλένας στις 5/8/2015, με την οποία η κατηγορούμενη ήταν, όπως είπε, «λίγο απόμακρη από το παιδί», αποστασιοποιημένη στην αρχή.

«Μας έδειξε ότι ήταν άψογη»

«Η μεταξύ μας σχέση ήταν καλή και το μεγάλωμα των παιδιών το είχε αναλάβει κυρίως η κατηγορούμενη, γιατί εγώ δούλευα παρά πολύ… Μας έδινε να καταλάβουμε πως ήταν άψογη με τα παιδιά της. Περιποιημένα πάντα, ούτε ένας λεκές επάνω τους. Το σπίτι πάντα στην εντέλεια. Μας έδειχνε ότι ήταν άψογη…», κατέθεσε.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με τον Μάνο Δασκαλάκη, ξεκίνησαν το 2018 όταν ο ίδιος δημιούργησε μια εξωσυζυγική σχέση. «Έκανα μια επιπολαιότητα… Το έμαθε, κουβεντιάσαμε σε πολύ ήρεμη κατάσταση. Πάντα μου έλεγε πως γνώριζε ότι, επειδή ήμουν μικρός, θα κάνω κάποια επιπολαιότητα.

Το έλεγε με τη μορφή αποδοχής. Ήταν η πρώτη και η τελευταία. Μου είπε ότι θέλει να το ξεπεράσουμε και της είπα πως εγώ δεν θα το δεχόμουν, αν κάνει το ίδιο. Της το είπα γιατί μου φάνηκε περίεργη η αντίδρασή της….», ανέφερε και περιέγραψε πως «αυτό ερχόταν στην επιφάνεια σε στιγμές ζήλιας». Ο μάρτυρας μίλησε για την εκρηκτική σχέση που είχαν, λέγοντας πως ήταν και οι δυο «πολύ έντονοι χαρακτήρες».

«Σε κάθε τσακωμό το τερματίζαμε. Λεκτικά φτάναμε στον χωρισμό αλλά όχι στην πράξη. Μέχρι ένα σημείο ήταν παιδιάρισμα για ασήμαντες αφορμές…», είπε συμπληρώνοντας πως «η μεγαλύτερή μας επαφή ήταν τα μηνύματα γιατί έλειπα πολύ. Όταν γυρνούσα στο σπίτι, τις περισσότερες φορές ήταν όλα καλά. Η σχέση μας με τα παιδιά σαν γονείς παρά πολύ καλές, στο μεταξύ μας υπήρχε αυτή η μόνιμη έντονη διαμάχη. Αλλά όλο αυτό κατέληγε σε ένωση. Πολλές φορές είχε τεθεί το ζήτημα του διαζυγίου στα λόγια… Φτάναμε να λέμε τη λέξη χωρισμός για πλάκα».

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις «δολοφονίες» των παιδιών του ξεκινώντας από την περιπέτεια της υγείας της Μαλένας, που τον Μάρτιο του 2019 διαγνώστηκε με λευχαιμία. «Εκείνη τη στιγμή καταρρέεις, αρχίσαμε τα κλάματα και οι δυο. Μεταφερθήκαμε στο “Ελπίδα” και μας είπε πως είναι ιάσιμη και ότι το παιδί θα γίνει καλά, αλλά πρέπει να κάνει χημειοθεραπεία και να παραμείνει τουλάχιστον 8 μήνες στο νοσοκομείο.

Να παρακολουθείται για τουλάχιστον 2 χρόνια και να περάσουν τουλάχιστον 5 χρόνια, για να βεβαιωθούμε ότι έχει καθαρίσει το παιδί», κατέθεσε μιλώντας για τη Μαλένα που «ήταν πολύ ήρεμο παιδί» και τις αλλαγές που διαπίστωσε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της όταν «είχε νευρικότητα και έντονα ξεσπάσματα». «Μας λέγανε οι γιατροί “μην αγχώνεστε, μη φοβάστε, το παιδί θα γίνει καλά είναι σε πολύ αρχικό στάδιο“. Δύο ενημερώσεις την ημέρα και ποτέ δεν μας είπαν κάτι διαφορετικό για το παιδί. Μας λέγανε όλα είναι τέλεια».

Συναισθηματικά φορτισμένος μίλησε για τη μοιραία ημέρα της 13ης Μαρτίου του 2019 όταν η Μαλένα λίγες ώρες μετά τη χημειοθεραπεία άφησε την τελευταία της πνοή στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου βρισκόταν μόνη με την κατηγορούμενη.

«2-3 μέρες πριν τον θάνατο της Μαλένας είχαμε κάνει συζήτηση ότι πρέπει να γυρίσω στην Πάτρα για να είμαι κοντά στην Τζωρτζίνα και να δουλέψω, για να τα βγάλουμε πέρα και να καλύψουμε τα έξοδα. Ήταν αρνητική σε αυτό… Ταυτόχρονα της είπα θα μείνω στη μητέρα μου, για να προσέχει την Τζωρτζίνα, για να δουλέψω και να ανεβαίνω Σαββατοκύριακα στην Αθήνα. Μου είπε ότι μπορούμε να πάρουμε ταμείο ανεργίας για ένα διάστημα και να έρθουμε στην Αθήνα. Εγώ το άφησα στην άκρη… οι σχέσεις μας ήταν άριστες και στους τσακωμούς μας πάντα προτεραιότητά μας ήταν τα παιδιά», είπε και κλαίγοντας περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που τον ενημέρωσε, ταραγμένη και με φωνή τρεμάμενη από το τηλέφωνο, πως «το παιδί έμεινε» και του κάναμε ΚΑΡΠΑ.

«Την είδα σε μια καρέκλα σοκαρισμένη, κλαμένη, τη ρωτάω τι έγινε και μου λέει “δεν ξέρω είναι οι γιατροί μέσα…” Μετά από 5 χρόνια όταν φέρνεις το συμβάν στο μυαλό σου… δεν μπορώ να θυμηθώ πολλές λεπτομέρειες μόνο τον θάνατο του παιδιού μου.

Μας ενημέρωσαν ότι το παιδί δεν τα κατάφερε, εκείνη την ώρα μας πήγαν στο γραφείο. Αυτό που πλέον μου φαίνεται παράξενο είναι ότι, όταν είπαν πως θα γίνει νεκροψία, είχε έντονη αντίδραση. “Όχι, δεν θα μου χαρακώσετε το παιδί μου”, είπε και όταν της είπαν το παιδί θα είναι μια χαρά δεν θα φαίνεται κάτι, είπε εντάξει, συμφώνησε αμέσως…».

Πρόεδρος: Πώς θυμάστε την κατηγορούμενη;

Δασκαλάκης: Δεν θυμάμαι, ήταν σε σοκ. Μας είπαν να πάρουμε κάποιο ηρεμιστικό, μας είπαν να πάμε να δούμε το παιδί.

«Μπήκαμε να δούμε το παιδί για τελευταία φορά. Θυμάμαι τη γιατρό, την κ. Μπάκα, που φώναζε “γιατί, παιδί μου, δεν το περίμενα αυτό από εσένα”» περιέγραψε ο Μάνος Δασκαλάκης και ανέφερε ότι τέλος του 2019 αρχές του ’20 προσπάθησε να ξαναφτιάξει τις σχέσεις του με την κατηγορούμενη. «Αποφασίζουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή, ήταν πολύ δεκτική σε αυτό, άλλαξε ολόκληρη η στάση της απέναντί μου. Άρχισε να κάνει πράγματα, να παίρνει πρωτοβουλίες, έδειχνε ότι όλα τα είχε αφήσει πίσω. Έμεινε έγκυος στην Ίριδα, μου το ανακοινώνει και τα συναισθήματα είναι ίδια όπως με την Τζωρτζίνα, πολύ καλά. Γεννάει την Ίριδα, υγιέστατο το παιδί. Όλα κυλούσαν ομαλά».

Ο Μάνος Δασκαλάκης φορτισμένος αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές της μικρής Ίριδας, λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ενημερώσει την κατηγορούμενη ότι χωρίζουν.

«Η μπέμπα δεν αναπνέει»

Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε πως δέχτηκε τηλεφώνημα από την αδελφή της κατηγορούμενης, η οποία του είπε πως «η μπέμπα δεν αναπνέει». «Φτάνω στο σπίτι, μπαίνω μέσα, είδα την Τζωρτζίνα πίσω πίσω και την αδελφή της μπροστά, η κατηγορούμενη έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Σάστισα, έπεσα στα γόνατα, δεν ήξερα τι να κάνω, το μόνο που ρώτησα ήταν αν είχαν καλέσει ασθενοφόρο, το ποδαράκι της ήταν παγωμένο, σε αντίθεση με το χέρι της που ήταν ζεστό (…) Ήρθε το ασθενοφόρο… Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι οι αυτό που έχει στο χείλος είναι από αλοιφές που της είχε γράψει ο γιατρός».

Πρόεδρος: Κάτι άλλο παρατηρήσατε στο παιδί;

Δασκαλάκης: Καθόλου, δεν θυμάμαι καν. Αν δεν κάνω λάθος, η κατηγορούμενη είπε «Όχι, θεέ μου, μη μου το πάρεις και αυτό». Πήγαμε στο νοσοκομείο και έμεινε πίσω στο σπίτι η αδελφή της κατηγορουμένης με την Τζωρτζίνα. (…) Κάποια στιγμή βγαίνει ένας γιατρός και μας λέει ότι προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Μου δίνει σε εμένα να καταλάβω ότι δεν τα ‘χει καταφέρει. Σε όλο αυτό το διάστημα η κατηγορούμενη ήταν σαστισμένη… δεν είχα καταλάβει για ποιον λόγο πήγα στο νοσοκομείο, ήμουν σοκαρισμένος, αυτή ήταν με γουρλωμένα μάτια, όχι όπως ήταν στη Μαλένα που έκλαιγε και ωρυόταν. Βγήκαν οι γιατροί, μας είπαν να μπούμε να αποχαιρετήσουμε το παιδί. Μπαίνουμε μέσα και είχε μια αντίδραση του τύπου που έχετε το παιδί μου, που το έχετε πάει, μια εικόνα τρέλας. Αυτό έγινε εκείνη τη στιγμή και τέλος. Πήγε από πάνω της και έκλαιγε όχι με τον ίδιο τρόπο όπως στη Μαλένα, έκανε πως λιποθύμησε δεν λιποθύμησε. Λύγισε απότομα τα πόδια της και καλά πέφτει …βγαίνουμε έξω είχαν μαζευτεί οι συγγενείς ήταν απλά σε ένα σοκ, ούτε κάτι που να δείχνει ότι σπαράζει

Φτάνουμε στο σπίτι και η κατηγορουμένη πέφτει στα γόνατα ακουμπάει στη κούνια και σπάραξε, είχε τα ρούχα της και έκλαιγε…».

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο πανάκι του μωρού «βλέπω το πανάκι της μικρής και μου έκανε εντύπωση γιατί είχε κάποιες κηλίδες. Ήταν χωμένο στην άκρη στα κάγκελα της κούνιας. Ανάμεσα στο στρώμα και τα κάγκελα. Είχε κάποιες κηλίδες καφέ. Παίρνω το πανί το ανοίγω, σταματάει να κλαίει με κοιτάει. Λέω τι είναι αυτό; Παίρνω το πανί το μύρισα ήταν κολλώδες και υγρό το πανί. Εκείνη την ώρα αναρωτηθήκαμε τι έγινε. Κοίταξα το κορμάκι και τα σεντόνια, πουθενά δεν υπήρχε ίχνος αίματος. Είπα στη Δήμητρα να το πάει στην αστυνομία, θα πήγαινε να δώσει κατάθεση. Εκείνη κοίταξε τα φορμάκια δεν έκανε κάτι άλλο».

Κλαίγοντας ο Μάνος Δασκαλάκης περίγραψε πως η Τζωρτζινα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στο Ρίο και διασωληνώθηκε της είχε ανακοινώσει λίγες μέρες νωρίτερα ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν μαζί .

«Με πήρε τηλέφωνο και ξαναζώ το ίδιο πράγμα με τη Μαλένα πανομοιότυπα πράγματα …» είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δημοσιότητα που πήρε το θέμα αλλά και όσα ανακάλυψε στην πορεία.
«Ταυτόχρονα ανακαλύπτω ότι ασχολείται όλο αυτό το διάστημα με το που είμαι και τι κάνω…» ανέφερε χαρακτηριστικά .


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.