Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χάσμα στην Αλβανική Μουσουλμανική Κοινότητα – Επανεξελέγη ο επικεφαλής της, που είναι «Γκιουλενιστής»!

    Ο Μπουγιάρ Σπαχίου, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή τα τελευταία πέντε χρόνια, επανεξελέγη επικεφαλής της Αλβανικής Μουσουλμανικής Κοινότ...

   



Ο Μπουγιάρ Σπαχίου, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή τα τελευταία πέντε χρόνια, επανεξελέγη επικεφαλής της Αλβανικής Μουσουλμανικής Κοινότητας στη σημερινή συνεδρίαση του Προεδρείου της κοινότητας.

82 από τα 92 μέλη του προεδρείου ψήφισαν υπέρ της επανεκλογής του. Οι αντίπαλοί του Έντουαρντ Σέφκι και Εμιριάν Βετάι έλαβαν από τρεις ψήφους, ενώ τέσσερα ψηφοδέλτια ήταν άκυρα.



Ο διχασμός είναι παρών στην κοινότητα εδώ και πολύ καιρό, με κατηγορίες από ορισμένους ιμάμηδες και πιστούς ότι η ηγεσία συνδέεται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτη. Κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενώ διεξαγόταν η εκλογική διαδικασία για τον διορισμό νέου επικεφαλής.



Αλβανοί πιστοί του Ισλάμ διαμαρτύρονται κατά της επανεκλογής του επικεφαλής της Μουσουλμανικής Κοινότητας που τον κατηγορούν ως “γκιουλενιστή”…

«Ο κίνδυνος από τους Γκιουλενιστές για την Αλβανία είναι πολύ μεγάλος, γιατί σε ορισμένες χώρες του κόσμου η οργάνωση “Feto” έχει κηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση και στη χώρα μας οι υποστηρικτές της ηγούνται της κοινότητας, κατηγόρησαν τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση κρατώντας πανό που έγραφε, μεταξύ άλλων, «Οι Γκιουλενιστές να αποχωρήσουν από την ηγεσία της Μουσουλμανικής Κοινότητας».

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα να «καθαρίσει την υπόλοιπη οργάνωση στην Αλβανία» κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα στις 20 του περασμένου μήνα.

Το ίδιο αίτημα έκανε και ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Χακάν Φιντάν κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα στις 29 Ιανουαρίου, αίτημα που σύμφωνα με τα ΜΜΕ, παρουσίασε και στον Αλβανό συνάδελφό του, Ιγκλί Χασάνη, ότι η διοίκηση της Αλβανικής Μουσουλμανικής Κοινότητας συνδέεται με τη λεγόμενη οργάνωση «Feto», γι’ αυτό και δεν επισκέφτηκε την έδρα της κοινότητας.

Σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα των θρησκευτικών θεμάτων στην Αλβανία, από τα 880 τζαμιά, περίπου τα 600 διαχειρίζονται «γκιουλενιστές». Οι πρόσφατες εκλογές έκαναν φανερό πως το χάσμα μεταξύ των Αλβανών πιστών του Ισλάμ είναι μεγάλο, παρά τις προτροπές της ηγεσίας της Τουρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.