Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύκλωμα πορνείας: «Το ραντεβού κανόνισε η 25χρονη, της δώσαμε από 50 ευρώ» – Τι αποκαλύπτει ανήλικη που έπεσε θύμα των μαστροπών

  Σε έξι συλλήψεις έχουν προχωρήσει έως τώρα οι αστυνομικές αρχές για την νέα υπόθεση μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στην Αθήνα. «Εγκέφαλος...

 



Σε έξι συλλήψεις έχουν προχωρήσει έως τώρα οι αστυνομικές αρχές για την νέα υπόθεση μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών στην Αθήνα.

«Εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά τις ανήλικες, φέρεται να ήταν μία 25χρονη, όπως προκύπτει και από την κατάθεση ενός από τα θύματα του κυκλώματος.



Η 25χρονη, ένας συνομήλικός της, ένας 54χρονος και μία 21χρονη, ήταν τα πρώτα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος. Αυτοί οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή. Ακολούθησαν ακόμη δύο συλλήψεις, ενός 55χρονου και ενός 36χρονου. Ο ένας φέρεται να είχε συνευρεθεί ερωτικά με μία ανήλικη και ο άλλος είχε μεταφέρει δύο ανήλικες εκτός Αθηνών για ραντεβού

Σύμφωνα με την δικογραφία, οι γυναίκες κανόνιζαν τις συναντήσεις και οι άνδρες μετέφεραν τις ανήλικες στα ραντεβού με τους «πελάτες». Η βασική κατηγορούμενη, από το καλοκαίρι του 2023, στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας την πραγματοποίηση συναντήσεων με «πελάτες», με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευσή τους.

Τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν τις ανήλικες σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής, διαμερίσματα, ακόμη και γραφεία, προκειμένου να συνευρεθούν σεξουαλικά έναντι αμοιβής με τους εμπλεκόμενους άνδρες. Μάλιστα, η 25χρονη φέρεται να είναι γνωστή στις αρχές, αφού στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για αρπαγή ανηλίκου και για υπόθεση ναρκωτικών.

«Από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα, έχοντας αναπτύξει φιλικές σχέσεις με το σύνολο των ανηλίκων, διευκόλυνε αυτές στην εύρεση “πελατών” για πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις, εξωθώντας αυτές στην πορνεία, λαμβάνοντας και μέρος των χρημάτων, που αποκόμιζε κάθε ανήλικη από τη δραστηριότητα αυτή, ενώ πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού», περιγράφουν αστυνομικές πηγές.

Τι κατέθεσε ένα από τα θύματα του κυκλώματος

Ένα κορίτσι, μεταξύ των θυμάτων του κυκλώματος, περιέγραψε στην Αστυνομία, παρουσία ψυχολόγου, το πώς ξεκίνησαν όλα.

«Το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς να θυμάμαι ακριβώς πότε, βγήκα με μία φίλη μου. Μέσω αυτής γνώρισα την 25χρονη, τον σύντροφό της και τον οδηγό ταξί, ο οποίος είναι φίλος τους. Μας πρότειναν και δεχτήκαμε το ίδιο βράδυ να μας μεταφέρουν σε σπίτι στα Σεπόλια για να συνευρεθούμε ερωτικά με έναν άνδρα, ραντεβού που το είχε κανονίσει η 25χρονη», κατέθεσε η 25χρονη.

«Εγώ πήρα 350 ευρώ και η φίλη μου 450. Δώσαμε από 50 ευρώ στην 25χρονη», είπε η 17χρονη στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Η πρώτη της συνάντηση ήταν με έναν 62χρονο, ο οποίος φέρεται να έχει συνευρεθεί με πέντε ανήλικες έναντι αμοιβής στο σπίτι ή στο γραφείο του. Με κάποιες, μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει «ραντεβού» για περισσότερες από δύο φορές. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, αντί χρηματικής αμοιβής, μία 16χρονη πήρε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι ανήλικες λάμβαναν ποσά από 200 έως 400 ευρώ για κάθε συνάντηση κι απ’ αυτά έδιναν τα 50 με 100 ευρώ στην 25χρονη.

Ο «Βαγγέλης», ο «Αλέκος» και τα μηνύματα που «καίνε» τους εμπλεκόμενους

«Έχουμε ξεμείνει από λεφτά, κλείστε ραντεβού» ήταν ένα από τα μηνύματα που βρέθηκαν στα κινητά των ανήλικων κοριτσιών, τα οποία εξωθούνταν στην πορνεία από κύκλωμα, μέλη του οποίου συνελήφθησαν. Τα μηνύματα αυτά φέρεται να έχει στείλει η 25χρονη «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα κορίτσια έχουν περιγράψει ότι τα έστελναν σε bachelor και άλλα πάρτι, μεταξύ άλλων και σε παραλιακό μέρος. Η 25χρονη που έχει συλληφθεί, αρνείται ότι έχει εμπλοκή στο κύκλωμα και υποστηρίζει ότι οι ανήλικες πήγαιναν μόνες τους στα πληρωμένα ερωτικά ραντεβού. Είπε δε, ότι γνωρίστηκε μαζί τους σε μπαρ και πως ό,τι άλλο έχει να πει, θα το πει στις εισαγγελικές Αρχές.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η αδελφή ενός από τα κορίτσια ανακάλυψε στο κινητό τηλέφωνό του συνομιλίες της στο Instagram με έναν άνδρα με το όνομα «Βαγγέλης», ο οποίος τής πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό. Από άλλες συνομιλίες διαπίστωσε ότι όντως η αδελφή της είχε πάει στο ραντεβού συνοδευόμενη από φίλη της με το όνομα «Έλενα».

Η αδελφή κατονόμασε την 25χρονη ως το πρόσωπο που εξωθεί τα κορίτσια στην πορνεία και είχε οδηγήσει και την αδελφή της σε άνδρα που ονομάζεται «Αλέκος» στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα, ο οποίος είναι γνωστό ότι πληρώνει ανήλικες για να τις βλέπει γυμνές. Η καταγγέλλουσα παρέδωσε screenshots σε εκτυπωμένη μορφή από τις επίμαχες συνομιλίες.

Η 25χρονη, όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τα κορίτσια και τα διευκόλυνε στο να βρίσκουν πελάτες, εξωθώντας τα στην πορνεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία δύο κατηγορούμενοι, ο «Μάνος» και ο «Ζάχος» είχαν αναλάβει να μεταφέρουν τις ανήλικες στα ξενοδοχεία όπου πραγματοποιούνταν τα ερωτικά ραντεβού επ’ αμοιβής.

Η ανήλικη που η αδελφή της συνέβαλε στο να αποκαλυφθεί η υπόθεση, εξετάστηκε από αστυνομικούς και πραγματογνώμονα – ψυχολόγο και αναφέρθηκε στο πώς γνώρισε την 25χρονη, τον σύντροφό της «Ζάχο» και τον ταξιτζή «Μάνο».

Όπως είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ημέρα μετέβη μαζί με μια άλλη ανήλικη στο σπίτι του «Αλέκου» στα Σεπόλια, σε προκαθορισμένο από την 25χρονη ερωτικό ραντεβού, λαμβάνοντας ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 350 και 450 ευρώ αντιστοίχως, ενώ 50 ευρώ από καθεμία έλαβε η 25χρονη “εγκέφαλος”.

Ως προς τον άνδρα ονόματι «Βαγγέλης», ανέφερε ότι ουδέποτε έχει συνευρεθεί ερωτικά μαζί του, γνωρίζει όμως ότι αυτός συνευρίσκεται έναντι αμοιβής με ανήλικες, σε ξενοδοχεία. Επίσης, ανέφερε ότι εκτός από την ίδια και άλλες ανήλικες πήγαιναν σε ραντεβού με πελάτες.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τα μέλη του κυκλώματος σε πλατεία Αττικής, Ομόνοια, Βύρωνα και Αιγάλεω.
 
Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όταν η αδελφή μίας από τις ανήλικες είδε το κινητό της και απευθύνθηκε στην Αστυνομία για να το καταγγείλει. Οι αστυνομικοί άρχισαν έρευνα και τελικά κατέληξαν στη σύλληψη των τεσσάρων πρώτων ατόμων.

Εκτός από την 25χρονη, η οποία φέρεται να είναι «εγκέφαλος» του κυκλώματος, καθώς διευκόλυνε τα κορίτσια στην εύρεση «πελατών» για πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού, φυσικά με το αζημίωτο, ο 25χρονος και ο 54χρονος είχαν τον ρόλο των «μεταφορέων» των κοριτσιών. Ο 54χρονος με το ταξί του και ο 25χρονος με το ΙΧ αυτοκίνητό του μετέφεραν τις ανήλικες από και προς τα ξενοδοχεία που γίνονταν οι πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις.

Η 21χρονη, που επίσης συνελήφθη, κατηγορείται ότι προήγαγε στην πορνεία μία ανήλικη, λαμβάνοντας και μέρος των χρημάτων που έπαιρνε η ανήλικη και συγκεκριμένα το ποσό των 20 ευρώ από κάθε συνεύρεση.

Η σύνδεση με το κύκλωμα της «Λορέλας»

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν παράλληλα και τυχόν σύνδεση του νέου κυκλώματος μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών με αυτό που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο.

Το σενάριο αυτό εξετάζεται με βάση και τα νέα στοιχεία, ότι δύο από τις ανήλικες που έπεσαν θύματα του νέου κυκλώματος, είχαν πέσει στα… δίχτυα και του άλλου κυκλώματος μαστροπείας βασικά μέλη του οποίου ήταν η 31χρονη «Λορέλα» και ένας 34χρονος φωτογράφος από την Εκάλη, όπως μετέδωσε και νωρίτερα το enikos.gr.

Μάλιστα, η 25χρονη του νέου κυκλώματος ήταν στενή φίλη της «Λορέλας», που είχε συλληφθεί πριν από δύο μήνες. Ενδέχεται τα δύο αυτά κυκλώματα να αποτελούν παρακλάδια μίας μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης.

150 υποθέσεις μέσα σε έναν χρόνο


Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί ότι, σύμφωνα με τον Alpha, μέσα σε έναν χρόνο έχουν καταγραφεί περισσότερες από 150 καταγγελίες για τέτοιου είδους υποθέσεις σε τοπικά αστυνομικά τμήματα σε όλη την Αττική, αλλά και στην Εισαγγελία.

Πρόκειται για ανθρώπους που αναφέρουν είτε ότι τα δικά τους παιδιά είτε κόρες φίλων τους, είναι κορίτσια που εκδίδονται. Όλες αυτές οι υποθέσεις πρέπει να ερευνηθούν από τις αστυνομικές αρχές και ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέες δικογραφίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.