Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το ελληνικό ΥΠΕΞ παραδέχεται ότι τα Σκόπια «δεν τηρούν« την συμφωνία των Πρεσπών… αλλά εμείς εκεί...

   Όρκους πίστης στην Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού τ...

  



Όρκους πίστης στην Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για την κύρωση των συμφωνιών με τη γειτονική χώρα. Απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τις Πρέσπες ο Γ. Γεραπετρίτης συνεχώς μιλούσε για τη «Βόρεια Μακεδονία». «Θα έρθουν προς κύρωση σε χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος από την ελληνική πολιτεία και πάντοτε σε συνάρτηση με την ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας. 



Πράγματι υπάρχουν συγκεκριμένα ορόσημα όπως της 12ης Φεβρουαρίου για την προσαρμογή της Βόρειας Μακεδονίας» που δεν τηρήθηκαν», είπε ο Γ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες δυσκολίες να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και για τα ταξιδιωτικά έγγραφα και για άλλα θέματα (πινακίδες αυτοκινήτων κ.α.) που αναφέρει η Συνθήκη».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι τα Σκόπια δεν τηρούν τις Πρέσπες αλλά δεν εξήγησε γιατί η Αθήνα δεν καταγγέλλει την συμφωνία. «Η Ελλάδα είναι σαφώς υπέρ της τυπικής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Για να υπάρξει εξέλιξη θα πρέπει να υλοποιηθούν προϋποθέσεις και αιρεσιμότητες που προβλέπει η συμφωνία. Η προσαρμογή στα ταξιδιωτικά έγγραφα έχει να κάνει με την 5ετή προθεσμία που είχε η Βόρεια Μακεδονία», ανέφερε και πρόσθεσε: «αυτό δεν έχει συντελεστεί, όχι με ευθύνη της ελληνικής πολιτείας, αλλά επειδή υπήρξαν γραφειοκρατικά ή άλλα προβλήματα στη Βόρεια Μακεδονία».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.