Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Αλβανοί δεν ξεχνούν τον κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα!

   «Παρόλο που κάθε χρόνο μειώνονται, οι υποστηρικτές του πρώην κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, συνεχίζουν να βγαίνουν στις πλατείες σε...

  



«Παρόλο που κάθε χρόνο μειώνονται, οι υποστηρικτές του πρώην κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, συνεχίζουν να βγαίνουν στις πλατείες σε σημαντικές ημερομηνίες για την Αλβανία, όπως οι γιορτές της Απελευθέρωσης ή η Ημέρα των Μαρτύρων», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.



Σήμερα, που είναι η 79η επέτειος της απελευθέρωσης των Τιράνων, στην πλατεία του ‘Άγνωστου Στρατιώτη’ εμφανίστηκαν πανό με τη μορφή του Ενβέρ Χότζα και άλλα σύμβολα του κομμουνισμού.

Ο Χότζα γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1908 στη γειτονιά «Παλόρτο», στο Αργυρόκαστρο. Υπήρξε κομμουνιστής ηγέτης της Αλβανίας από το 1944 μέχρι το θάνατό του το 1985, ως Πρώτος Γραμματέας του Κόμματος Εργασίας της Αλβανίας.



Ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος ηγέτης, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος πέθανε μετά από 40 χρόνια διακυβέρνησης μιας μικρής κομμουνιστικής χώρας στα Βαλκάνια με σιδερένια γροθιά, την οποία μετέτρεψε σε μια από τις πιο απομονωμένες και ερμητικές χώρες στον κόσμο, είχε γράψει μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του η βρετανική The Guardian.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν αναφορές για δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους στη χώρα των περίπου 3 εκατομμυρίων κατοίκων. Πρόσφατα έγινε λόγος για 40.000 άτομα, μεταξύ των οποίων κληρικοί και ιδεολόγοι που αρνήθηκαν να υποταχθούν στον «σοσιαλιστικό καθαρισμό» του Ενβέρ Χότζα, όπως σημειώνει η OraNews.

The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.