Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλβανία: Καπνογόνα μέσα στο Κοινοβούλιο από την αντιπολίτευση

   Η αντιπολίτευση της Αλβανίας πέταξε καπνογόνα και προκάλεσε μια μικρή φωτιά στη μέση του κοινοβουλίου σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να ε...

  



Η αντιπολίτευση της Αλβανίας πέταξε καπνογόνα και προκάλεσε μια μικρή φωτιά στη μέση του κοινοβουλίου σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να εμποδίσει την πλειοψηφία να ψηφίσει για τον προϋπολογισμό του 2024.



Οι βουλευτές που συμμετείχαν στη διαδήλωση τη Δευτέρα στοίβαξαν καρέκλες στο κέντρο της αίθουσας και κόκκινος, πράσινος και μωβ καπνός γέμισε τον αέρα, ενώ η ασφάλεια προσπάθησε να απομακρύνει τους διαδηλωτές από την έδρα του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα.



Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και έσβησε με παρέμβαση των γύρω πολιτικών.

Ο ντε φάκτο ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης, Σαλί Μπερίσα, πρώην πρωθυπουργός που ήταν και ο πρώτος μετακομμουνιστής πρόεδρος της Αλβανίας από το 1992 έως το 1997, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα έχει την πλειοψηφία.

«Η μάχη δεν έχει πισογύρισμα», είπε ο Μπερίσα στους δημοσιογράφους μετά την αναταραχή στην αίθουσα όπου ο προϋπολογισμός πέρασε την πρώτη ψηφοφορία σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε λιγότερο από πέντε λεπτά. «Στόχος μας είναι να φέρουμε τον πλουραλισμό στο κοινοβούλιο».



Τον περασμένο μήνα οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Μπερίσα και τον γαμπρό του για διαφθορά σχετικά με μια συμφωνία γης που αφορούσε τους χώρους ενός αθλητικού συλλόγου.

Τον κατηγόρησαν ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2009 για να ασκήσει πίεση «για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υπέρ άλλων, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της κόρης του».

Ο γαμπρός του συνελήφθη αλλά ως βουλευτής ο Μπερίσα έχει ασυλία από τη δίωξη. Του δόθηκε εντολή να μην εγκαταλείψει τη χώρα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Μπερίσα κατηγορεί τον Ράμα ότι ενορχήστρωσε τη δίωξη εναντίον του. Ο Ράμα αρνείται την κατηγορία.

«Αυτοί [η αντιπολίτευση] έφεραν το λεξιλόγιο και τα ήθη του δρόμου στην πολιτική», είπε ο Ράμα στο X μετά την αναταραχή.

The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.