Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Έξι πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε έναν Έλληνα» – Οι συμβουλές προς τους τουρίστες

   «Όταν επισκέπτεστε την Ελλάδα μπορεί να σας είναι δύσκολο να κατανοήσετε ορισμένα από τα πολιτιστικά πρότυπα που πρέπει να ακολουθήσετε ...

  «Όταν επισκέπτεστε την Ελλάδα μπορεί να σας είναι δύσκολο να κατανοήσετε ορισμένα από τα πολιτιστικά πρότυπα που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας σε αυτή την όμορφη χώρα. Για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε ενοχλητικές συζητήσεις και αμήχανες καταστάσεις, ακολουθεί μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να πείτε σε έναν Έλληνα. Καλώς ήρθατε!», γράφει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα της ομογένειας greekreporter.com.

Η λίστα αυτή με τις συμβουλές προς τους τουρίστες έχει ως εξής:

«Μπορώ να έχω έναν τούρκικο καφέ;»

«Όχι, δεν μπορείτε. Πραγματικά, δεν θέλετε ποτέ να κάνετε αυτή την ερώτηση – ούτε στο σπίτι ενός Έλληνα ούτε σε μια καφετέρια. Δύο λόγοι: Πρώτον, είναι ελληνικός καφές και θα σας πουν ολόκληρη την προϊστορία – οπότε φροντίστε να βολευτείτε! Δεύτερον, βρίσκεστε στην Ελλάδα – οπότε και πάλι, είναι ελληνικός καφές!», σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Προς τα πού είναι ο ωκεανός;»

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στον ωκεανό! Έχουμε τη Μεσόγειο Θάλασσα και αυτή χωρίζεται σε άλλες θάλασσες – το Ιόνιο, το Αιγαίο και το Κρητικό. Αν έχετε πάει ποτέ σε νησί στον ωκεανό, ξέρετε ότι υπάρχουν τεράστια κύματα. Στην Ελλάδα είμαστε πολύ περήφανοι για τις όμορφες, σχετικά ήρεμες γαλάζιες θάλασσές μας, οι οποίες είναι ιδανικές για κολύμπι, ιστιοπλοΐα και θαλάσσια σπορ.

«Πού βρίσκεται το Πάνθεον;»

Λάθος χώρα. Εννοείτε τον Παρθενώνα. Για τους Έλληνες, η ιστορία και τα αρχαία είναι συνυφασμένα με τον πολιτισμό και την κοινωνία. Γι’ αυτό, πριν έρθετε στην Ελλάδα αναζητώντας το Πάνθεον – ένα αρχαίο ρωμαϊκό κτίριο που βρίσκεται στη Ρώμη – κάντε μια αναζήτηση στο Google!

«Μπορείς να μου μάθεις να λέω κάτι στα ελληνικά;»

Αυτή είναι μια κακή ερώτηση, καθώς πολλοί Έλληνες διασκεδάζουν όταν λένε στους ξένους να δοκιμάσουν τη σχεδόν αδύνατο να ειπωθεί, γλωσσοδέτη λέξη που περιγράφει ένα αρχαίο ελληνικό εορταστικό πιάτο που επινόησε ο Αριστοφάνης. Εμπρός, δοκιμάστε το και δείτε πώς θα τα πάτε! Είναι «λεπαδοτεμαχοσελαχογαλε κρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιο τυρομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσ συφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτε κεφαλιοκιγκλοπελειολαγωοσιραιο βαφητραγαλοπτερυγών».

«Ορίστε η διεύθυνσή μου, ψάξτε με αν έρθετε στη χώρα μου»

Μην το λέτε αυτό αν δεν το εννοείτε πραγματικά! Αν δώσεις τη διεύθυνσή σου σε έναν Έλληνα είναι λίγο πολύ δεδομένο ότι αν ποτέ επισκεφτεί τη χώρα σου, θα σε αναζητήσει. Οι Έλληνες είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους και αφού σας καλωσορίσουν στη χώρα τους, ή στο νησί τους, ή στο χωριό τους, θα υποθέσουν ότι επιθυμείτε να κάνετε το ίδιο.

«Ιστανμπούλ»

«Οι Έλληνες εξακολουθούν να αποκαλούν αυτή την πόλη Κωνσταντινούπολη. Τίποτα κακό δεν πρόκειται να σας συμβεί αν την αποκαλέσετε Ιστανμπούλ, αλλά είναι ένα πραγματικά ευαίσθητο θέμα για πολλούς Έλληνες για διάφορους λόγους.

Ακόμη και στις ειδήσεις, οι δημοσιογράφοι αναφέρονται στην Ιστανμπούλ ως Κωνσταντινούπολη. Να γιατί: Η Πόλη δεν είναι μόνο βαθιά εμποτισμένη με την ελληνική ιστορία, αλλά και λόγω των βαθιών θρησκευτικών δεσμών της. Κωνσταντινούπολη σημαίνει “Πόλη του Κωνσταντίνου” και πήρε το όνομά της από τον βυζαντινό αυτοκράτορα που καθιέρωσε την πόλη ως πρωτεύουσα της χριστιανικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Οι Οθωμανοί κατέλαβαν την πόλη το 1453 και το όνομά της άλλαξε επίσημα σε Ιστανμπούλ στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην πραγματικότητα ακόμη και αυτό το όνομα σημαίνει “στην πόλη” – εννοώντας την Κωνσταντινούπολη – αλλά αυτό είναι μια ιστορία για μια άλλη μέρα», καταλήγει το δημοσίευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.