Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Σουφλίου να είναι σε ετοιμότητα

  Δύσκολη παραμένει η κατάσταση τον Έβρο εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται για 13η μέρα. Μάλιστα στο 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του ...

 



Δύσκολη παραμένει η κατάσταση τον Έβρο εξαιτίας της φωτιάς που μαίνεται για 13η μέρα. Μάλιστα στο 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του Σουφλίου να είναι σε ετοιμότητα.



Η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει ανεξέλεγκτη με το 112 να καλεί τους κατοίκους στο Σουφλί να είναι σε ετοιμότητα όπως συνέβη και χθες το βράδυ. Οι φλόγες πλησιάζουν την κωμόπολη των 4.000 κατοίκων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Όλα δείχνουν ότι και αυτή η νύχτα θα είναι δύσκολη στην περιοχή που πλήττεται εδώ και μέρες από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει το δάσος της Δασιάς.

Ένα πύρινο μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από τις χορτολιβαδικές εκτάσεις του Σουφλίου, με τους κατοίκους να κινητοποιούνται προκειμένου να προστατεύσουν -σε πρώτη φάση- τα χωράφια τους και να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες δεκάδων μέτρων, ώστε να αντιμετωπίσουν τις φλόγες.

Λίγο πριν δύσει ο ήλιος μάλιστα, πέντε αεροσκάφη πραγματοποιούσαν ταυτόχρονες ενιαίες ρίψεις προκειμένου να περιορίσουν την πορεία του μετώπου, πλην όμως οι απότομες αλλαγές στις διευθύνσεις των ανέμων δημιούργησαν νέες φλεγόμενες «μύτες» και κατά συνέπεια, επέκταση του μετώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.