Όπως εμπράκτως επεδίωκαν οι Γερμανοί Ναζί και οι συμμάχοι τους, όπως επεδίωξαν ελάχιστα αργότερα οι ενδεδυμένοι την κομμουνιστική ιδεολογία ...
Όπως εμπράκτως επεδίωκαν οι Γερμανοί Ναζί και οι συμμάχοι τους, όπως επεδίωξαν ελάχιστα αργότερα οι ενδεδυμένοι την κομμουνιστική ιδεολογία πανσλαβιστές της Μόσχας...
Σαν σήμερα το 1944... Ξεκινάει με το κωδικό όνομα «Operation Overlord » η απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία για την δημιουργία προγεφυρώματος μέσω του οποίου οι Σύμμαχοι θα περνούσαν στρατεύματα από τη Μεγάλη Βρετανία στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Εκείνη την περίοχο η Ελλάδα ήταν χωρισμένη στα τρία...
- Στην Βουλγαρική κατοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που είχε παραχωρηθεί από τον Χίτλερ στους Βούλγαρους ανήμερα των γενεθλίων του το 1941
- Στην Γερμναική κατοχή, στην κεντρική Μακεδονία, την Αθήνα, την Κρήτη και τα νησιά του Βορείου και κεντρικού Αιγαίου
- Στην Ιταλική κατοχή, ολόκληρης της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδος, των Δωδεκαννήσων και των νησιών του κεντρικού Αιγαίου.
Δεν χωράει καμιά αμφιβολία ότι οι Γεμανοί είχαν στην ουσία παραχωρήσει την Βόρειο Ελλάδα στον Σλαβικό παράγοντα, αφού και η Κεντρική Μακεδονία που δεν είχε παραχωρηθεί στους Βούλγαρους θα παραχωρείτο στους βουλγαρόριζους Σκοπιανούς που υποδέχτηκαν σαν ήρωες τους Ναζί 3 χρόνια νωρίτερα.
Ταυτόχρονα στους νομούς Καστοριάς και Θεσπρωτίας τα ιταλικά στρατεύματα μαζί με αλβανούς συνεργάτες τους, διεξήγαγαν εθνοκάθαρση σε βάρος των Ελλήνων κατοίκων με απότερο σκοπό την παραχώρηση αυτών των εδαφών στην Αλβανία, προτεκτοράτο του Μουσολίνι.
Σε αυτές της περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου η κατοχή ήταν τόσο σκληρή όσο και στα κατεχόμενα από τους Βούλγαρους εδάφη.
Αυτή την τετελεσμένη κατάσταση που είχαν δρομολογήσει οι κατακτητές, ήρθε να αμβισβητήσει η επιτυχημένη έκβαση της απόβασης στη Νορμανδία, που έγινε το εφαλτήριο για την απελευθέρωση ολόκληρης της Ευρώπης και της Ελλάδος.
Γι αυτό η σημερινή μέρα θα έπρεπε να εορτάζεται στην Ελλάδα, πολύ πιο έντονα, αφού η έκβαση της είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή του κατακερματισμού του Εθνικού μας Κορμού.
Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με άλλα κίνητρα και κάτω από διαφορετική ιδεολογική σημαία, ο σλάβικος παράγοντας επιχείρησε ότι είχε επιχειρήσει και ο Άξονας, δηλαδή τα σύνορα της Ελλάδος στον Όλυμπο, με την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, την ίδια ώρα που οι κεντρικοί τους καθοδηγητές εκ Μόσχας, απέτρεπαν την ενσωμάτωση της Βορείου Ηπείρου, μέρους της Βορείας Μακεδονίας και της Βορείου Θράκης στη νικήτρια Ελλάδα, με έναν εσωτερικό πόλεμο, που για τους προαναφερόμενους ιστορικούς λόγους, δεν μπορώ να αποκαλέσω "εμφύλιο".
Αρκεί να διακρίνει κανείς την ευκολία με την οποία από την μια μέρα στην άλλη ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ο σλαβοβουλγαρικός παράγοντας, άλλαξε στρατόπεδο και ιδεολογική σημαία για την επίτευξη του σκοπού του. Από συνεργάτες των ΝΑΖΙ στα ΕΛΑΣίτικα ΣΝΟΦ, ταυτόχρονα με την μεταστροφή του Βουλγαρικου στρατού από φιλοναζιστικός σε φιλοσοβιετικός.
Σε κάποιους αυτό θα μπορούσε να φανεί παράξενο, αλλά μήπως με τη συμμαχία αυτών των δύο υποτίθεται αντιμαχόμενων ιδεολογιών, δεν κατακερματίστηκε η Πολωνία με την έναρξη του Β' Π.Π.; Μήπως αυτοί δύο δεν ήταν που είχαν συνάψει το σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ μέχρι το 1942 όταν και τα χάλασαν στη μοιρασιά;
Eννοείται πως για την τελική νίκη των Συμμάχων, την απελευθέρωση της Ελλάδος και την εξασφάλιση των εδαφών της στα Βόρεια, έπαιξαν ρόλο και άλλοι παράγοντες, αλλά κανείας μα κανείς δεν μπορεί να ικάσει τι θα είχε συμβεί, αν η απόβαση στη Νορμανδία, δεν είχε συμβεί, ή είχε ατυχή κατάληξη...
Σάββας Ε. Χατζηπαρασκευάς
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.