Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φοβόντουσαν μόνο τον Στρατό...!!! Επίορκοι συνοριοφύλακες… Ντροπιαστικές αποκαλύψεις για το ρόλο τους στον Έβρο!...

  Το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου 54χρονος αρχιφύλακας από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου επικοινώνησε με διακινητή στην Τουρκία, ο ο...

 



Το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου 54χρονος αρχιφύλακας από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου επικοινώνησε με διακινητή στην Τουρκία, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας μια ομάδα μεταναστών θα επιχειρούσε να διασχίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή Ψαθάδες του Εβρου. 

Ο αρχιφύλακας ειδοποίησε τέσσερις συναδέλφους του, μαζί με τους οποίους συγκροτούσαν ειδική ομάδα δίωξης παράνομης μετανάστευσης, λέγοντάς τους ότι γνωρίζει το ακριβές σημείο απ’ όπου έξι παράτυποι μετανάστες θα επιχειρούσαν να μπουν στη χώρα, καθώς και την τοποθεσία όπου διακινητής θα τους περίμενε για να τους μεταφέρει με αυτοκίνητο στην ενδοχώρα.



Το απόγευμα της ίδιας μέρας με πρόσχημα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ειδική επιχείρηση για τον εντοπισμό μεταναστών, ο 54χρονος ζήτησε από συναδέλφους του στο Τμήμα Ελέγχου Καμερών να απομακρύνουν από την περιοχή των Ψαθάδων τα στελέχη του Frontex και του Στρατού Ξηράς που εκτελούσαν περιπολία.

Οταν είχε πλέον νυχτώσει οι δύο αστυνομικοί της «ειδικής ομάδας» εντόπισαν με θερμικές κάμερες τους αλλοδαπούς να κινούνται πεζή εντός της ελληνικής επικράτειας: «Μόλις κατέβηκαν το ανάχωμα, είναι στον κάμπο τον ελληνικό 6 άτομα», ενημέρωσαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Εκείνοι με τη σειρά τους ακινητοποίησαν στο Σουφλί το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο διακινητής. Επρόκειτο για έναν υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος αν και προσήχθη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα.

Οι κατηγορούμενοι

Τα παραπάνω περιγράφονται σε επίσημες αναφορές της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τη δράση των 5 επίορκων αστυνομικών, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών. Πρόκειται για τέσσερις αρχιφύλακες και έναν ανθυπαστυνόμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σε δώδεκα τουλάχιστον περιπτώσεις στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2022 μέχρι πρότινος επέτρεψαν –αντί ωφελημάτων– την είσοδο μεταναστών στην ελληνική επικράτεια κατόπιν συνεννόησης με κυκλώματα δουλεμπόρων σε Τουρκία και Ελλάδα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.