Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκόπια: Η πλειονότητα των πολιτών φοβάται τον... εκβουλγαρισμό της χώρας τους!

  Αυτοί δηλαδή που αν δεν είναι αλβανοί ή Έλληνες είναι Βούλγαροι στην καταγωγή, φοβούνται μην ξαναγίνουν Βούλγαροι, αφού τον ψευτομακεδονισ...

 


Αυτοί δηλαδή που αν δεν είναι αλβανοί ή Έλληνες είναι Βούλγαροι στην καταγωγή, φοβούνται μην ξαναγίνουν Βούλγαροι, αφού τον ψευτομακεδονισμό οι Βούλγαροι τον ανακάλυψαν με την βοήθεια της Ρωσίας, στα πλαίσια του πανσλαβιστικού σχεδίο για έξοδο στα θερμά νερά του Αιγαίου!


Η πλειοψηφία των Σκοπιανών  είναι κατά του διαπραγματευτικού πλαισίου που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πιστεύει ότι θέτει τη χώρα σε υποδεέστερη θέση και εισάγει τον «εκβουλγαρισμό».

Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών στα Σκόπια, με εντολή του προγράμματος «Детектор»( σημ. «Ανιχνευτής»).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 55,7 τοις εκατό των πολιτών είναι κατά του διαπραγματευτικού πλαισίου, το 28,1 τοις εκατό το υποστηρίζει.

Με το συμφωνημένο πλαίσιο, τα Σκόπια είχαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ, αλλά για να ξεκινήσουν ουσιαστικά, η χώρα πρέπει να εκπληρώσει τις απαιτήσεις που θέτει η Βουλγαρία, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι η ένταξη των Βουλγάρων στο σύνταγμά της.


Από τους Σλάβους πολίτες στα Σκόπια, μόνο το 15 τοις εκατό πιστεύει ότι οι Βούλγαροι πρέπει να συμπεριληφθούν στο Σύνταγμα, ενώ ένα υψηλό 80 τοις εκατό είναι κατά. Από τους Αλβανούς, από την άλλη, το 53 τοις εκατό πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές και το 32 τοις εκατό απάντησε «όχι» (360stepeni.mk)

Προς το παρόν, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το VMRO-DPMNE, είναι ενάντια στις αλλαγές στον βασικό νόμο, οι οποίες απαιτούν πλειοψηφία δύο τρίτων.

Ωστόσο, οι κυβερνώντες στα Σκόπια υποστηρίζουν ότι μέχρι τον Νοέμβριο οι αλλαγές μπορούν να περάσουν από τη βουλή.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γηραιότεροι πολίτες, οι άνω των 60 ετών (60,3%) εκφράζουν τη μεγαλύτερη ανησυχία ότι το διαπραγματευτικό πλαίσιο οδηγεί στον «εκβουλγαρισμό» των Σκοπίων, ενώ το ποσοστό των ερωτηθέντων μεταξύ 18 και 29 χρονών είναι 42,5.


Ένα από τα ερωτήματα της έρευνας ήταν «ποιος εξωτερικός παράγοντας έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα μας», στο οποίο περισσότεροι από τους μισούς (52 τοις εκατό) των ερωτηθέντων ανέφεραν τις ΗΠΑ.

Μόνο 21% σημείωσε ότι η ΕΕ επηρεάζει τις αποφάσεις στη χώρα. Ακολουθούν η Ρωσία και η Βουλγαρία με 4% έκαστη, η Γερμανία με 3%, η Τουρκία με 2% και η Αλβανία, η Σερβία, η Γαλλία και η Κίνα με 1% η καθεμία. Η Ελλάδα καθόλου.(360stepeni.mk)

Αξιοπερίεργο είναι και το αποτέλεσμα στην απάντηση στο ερώτημα «εάν υπάρχει παραπληροφόρηση» σχετικά με το περιεχόμενο του διαπραγματευτικού πλαισίου.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, το 48,4 τοις εκατό, πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για το θέμα αυτό, το 26,9 τοις εκατό είναι της αντίθετης γνώμης.

Η εθνοτική ανάλυση των απαντήσεων ‘υπέρ’ και ‘κατά’ του διαπραγματευτικού πλαισίου δείχνει επίσης ενδιαφέροντα αποτελέσματα , ενώ το 70 τοις εκατό των αυτοπροσδιοριζόμενων «Μακεδόνων» είναι κατά του διαπραγματευτικού πλαισίου, ενώ το 75 τοις εκατό των Αλβανών το υποστηρίζει.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση είναι επίσης διχασμένοι σχετικά με τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι είναι δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση του διαπραγματευτικού πλαισίου: το 37,1 τοις εκατό από αυτούς πιστεύει ότι είναι δυνατή και το 36,4 τοις εκατό πιστεύει το αντίθετο.


The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.