Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Έλληνας εφευρέτης που μπήκε στη λίστα του «MIT» παντρεύοντας την Τεχνητή Νοημοσύνη με την Αρχαία Ελλάδα

  «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις» έγραψε ο Κωνσταντίνος Καβ...

 



«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις» έγραψε ο Κωνσταντίνος Καβάφης ενώ την έννοια της επιστροφής στην πατρίδα εξύμνησε ο Όμηρος στην Οδύσσεια. Χιλιάδες χρόνια μετά και γνωρίζοντας τη μεγάλη διαδρομή που θα χρειαζόταν να διανύσει ώστε η Τεχνητή Νοημοσύνη να συναντήσει την Αρχαία Ελλάδα ο Γιάννης Ασσαέλ σχεδίασε τη δική του «Ιθάκη».

Το μοντέλο «Ιθάκη» είναι το πρώτο νευρωνικό δίκτυο που χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη αποκαθιστά το κείμενο κατεστραμμένων αρχαίων επιγραφών ενώ παράλληλα προσδιορίζει τον τόπο και τη χρονολογία που γράφτηκαν.

Δημιουργός της είναι ο μόλις 31 ετών Έλληνας εφευρέτης Γιάννης Ασσαέλ ο οποίος ζει τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο και εργάζεται ως Staff Research Scientist στην Google DeepMind στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο Γιάννης Ασσαέλ βρίσκεσαι στην Ευρωπαϊκή λίστα του «MIT» με τους διακεκριμένους εφευρέτες κάτω των 35 ετών της Ευρώπης (MIT Innovators Under 35 Europe) και κατάφερε να βάλει τη χώρα μας στο εξώφυλλο του επιστημονικού περιοδικού Nature.Ο Γιάννης Ασσαέλ

«Πάντα ένιωθα έλξη προς τον τομέα της τεχνολογίας»

«Νιώθω μεγάλη τιμή και περηφάνια ως Έλληνας που βρίσκομαι στη λίστα του MIT με τους εξέχοντες ευρωπαίους εφευρέτες! Ταυτόχρονα, αισθάνομαι ευγνωμοσύνη προς τους συνεργάτες μου με τους οποίους έχω συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια» τονίζει μιλώντας στο Newsbeast o Γιάννης Ασσαέλ.

«Η δημιουργικότητα, η κατανόηση και η επίλυση προβλημάτων, παράλληλα με εθελοντικές δράσεις και η ανάγκη για κοινωνική προσφορά είναι χαρακτηριστικά που με ακολουθούσαν από μικρή ηλικία.

Πάντα ένιωθα έλξη προς τον τομέα της τεχνολογίας, πιστεύοντας ότι παρέχει εργαλεία με τα οποία θα μπορούσαμε να αυτοματοποιήσουμε την επίλυση προβλημάτων, και ιδιαίτερα την επίλυση κοινωνικών θεμάτων.

Ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, συνειδητοποίησα ότι παρέχονται ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για την επίτευξη λύσεων. Όπως ο κλάδος της Τεχνητής Νοημοσύνης προσφέρει ερευνητικά εργαλεία για να δημιουργήσουμε καινοτομίες με θετικό κοινωνικό απόηχο σε μεγαλύτερη κλίμακα, αντίστοιχα ”εργαλεία” θέλω να πιστεύω ότι προσφέρουν και οι εν λόγω τίτλοι» σημειώνει. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.