Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έστησαν συνέδριο για τα Βαλκάνια και τις «μειονότητες» με αφίσα την... Θεσσαλονίκη!

  Ύποπτα και άκρως επικίνδυνα για τα εθνικά μας συμφέροντα, σεμινάρια για βαλκανικές χώρες και μειονότητες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του...

 


Ύποπτα και άκρως επικίνδυνα για τα εθνικά μας συμφέροντα, σεμινάρια για βαλκανικές χώρες και μειονότητες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνει με την επωνυμία Balkan School το Συμβούλιο Νεολαίας του Rumeli - Balkan Center for Strategic Studies (RUBASAM).

Το θέμα του σεμιναρίου του προγράμματος διάρκειας επτά εβδομάδων, ξεκίνησε την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, και ήταν Ελλάδα – Δυτική Θράκη, λες και η Θράκη είναι κάτι ξεχωριστό από την Ελλάδα! Και ο πρόεδρος της αποκαλούμενης «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων της Δυτικής Θράκης» Aydın Ahmet παρακολούθησε το σεμινάριο που συντόνισε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Φοιτητών του Πανεπιστημίου Trakya, Batuhan Hasan.

Ο Aydın Ahmet αναπαρήγαγε φυσικά την τουρκική προπαγάνδα και μίλησε για τις περιοδικές αλλαγές στην εκπαίδευση της… «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη από το 1923, αναφέροντας μάλιστα το πώς η δομή της αυτονομίας στην εκπαίδευση των μειονοτήτων έχει επιδεινωθεί! Αναφέρθηκε βέβαια και στη δήθεν καταπίεση που υφίστανται από την κακιά Ελλάδα, μιλώντας για την «κατάσταση των σχολείων μας, που έκλεισαν προσωρινά με το πρόσχημα της έλλειψης παιδιών αλλά δεν άνοιξαν ξανά όταν ο αριθμός τους επαρκούσε, οι απαρχαιωμένες φυσικές συνθήκες των σχολείων μας, το γεγονός ότι δεν απασχολούνταν στα σχολεία μας καθηγητές που αποφοίτησαν από την Τουρκία, δεν οργανώθηκαν σεμινάρια για σημερινούς δασκάλους ως απαίτηση της σύγχρονης εκπαίδευσης, δεν ικανοποιήθηκε η απαίτησή μας για νηπιαγωγεία που θα παρέχουν δίγλωσση τουρκοελληνική εκπαίδευση και πώς δεν δημιουργήθηκαν οι βιβλιοθήκες στη μητρική γλώσσα που έπρεπε να δημιουργηθούν, πώς μειονοτικά σχολεία έμειναν σκόπιμα πίσω από την εποχή και πώς τα δημόσια σχολεία ενθαρρύνονταν με προγραμματισμένο τρόπο»!

Η μεγάλη αγωνία των φερέφωνων της Άγκυρας είναι το πως θα καταφέρουν να βάλουν την τουρκική γλώσσα στα ελληνικά σχολεία και εκεί πλέον έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειές τους!

Εφημερίδα Στόχος (Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου 2023)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.