Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος ξενοδόχος που έκρυβε παράνομους μετανάστες έναντι αμοιβής

   Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Κυριακή ένας 51χρονος ημεδαπός ξενοδόχος ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταν...

  



Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Κυριακή ένας 51χρονος ημεδαπός ξενοδόχος ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, καθώς φέρεται να προσέφερε κατάλυμα σε παράτυπους μετανάστες εκ κερδοσκοπίας σε δωμάτια του ξενοδοχείου του.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», σε αξιοποίηση πληροφοριών οι λιμενικοί με την συνδρομή αστυνομικών της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου είχαν πραγματοποιήσει κοινή επιχείρηση σε ξενοδοχείο της Κρεμαστής, όπου εντοπίστηκαν 44 Σύροι και Παλαιστίνιοι μετανάστες.



Από καταθέσεις των μεταναστών, προέκυψε ότι εισήλθαν παράνομα στην χώρα σε διαφορετικούς χρόνους με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο τους αποβίβασε σε άγνωστη παραλία της Ρόδου, όπου τους περίμεναν και τους παρέλαβαν κάποιοι αλλοδαποί οδηγώντας τους στη συνέχεια στο εν λόγω ξενοδοχείο φυγαδεύοντάς τους.

Έπειτα, εντός του ξενοδοχείου τους προσέγγισε ένας άλλος αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε με την οικογένειά του στο ίδιο ξενοδοχείο και τους οδήγησε στα δωμάτιά τους, ενώ κάθε μεσημέρι τους επισκεπτόταν και εισέπραττε 15 ευρώ από τον καθένα για την διαμονή τους εκεί. Ωστόσο, όπως δήλωσαν, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός άνδρας είε φύγει από το ξενοδοχείο κατά την διάρκεια που γίνονταν έρευνες.

Οι δύο συλληφθέντες -ο ξενοδόχος μαζί με τη σύζυγός του- αρνήθηκαν τις κατηγορίες κατά την απολογία τους.

Ωστόσο, μετά το πέρας της απολογίας με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως υπηρεσίας, ο 51χρονος κατηγορήθηκε για ένταξη ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών κατά συρροή από κοινού, κατ’ επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας και για εξασφάλιση από κοινού καταλύματος για απόκρυψη κατ’ επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας.

Παράλληλα, η 41χρονη σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν από λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.