Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτοί είναι οι τούρκοι... Ο αντιπρόεδρος του Ερντογάν ζητά εκ των προτέρων αναγνώριση του ψευδοκράτους για να προσέλθει σε συνομιλίες

Για αυτό μαζί τους δεν πρέπει να συζητάς τίποτα. Ειδικά από την στιγμή που έχουν αποδείξει ποιες είναι οι επιδιώξεις τους και οι μεθοδεύσεις...




Για αυτό μαζί τους δεν πρέπει να συζητάς τίποτα. Ειδικά από την στιγμή που έχουν αποδείξει ποιες είναι οι επιδιώξεις τους και οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν... Λέε το ρεπορτάζ από την Κύπρο: 


Στην τροχιά της «νέας εποχής» των ελληνοτουρκικών, η κατοχική δύναμη θέτει όρους υποταγής για να επανέλθει στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ως αρμόδιος για τα κατεχόμενα, καθορίζει τις κόκκινες γραμμές της τουρκικής πλευράς και επαναλαμβάνει τις μαξιμαλιστικές, ακραίες θέσεις της Άγκυρας για την Κύπρο.

Ο Οκτάι σε συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως:

«Σε περίπτωση που κατοχυρωθεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς που είναι ουσιώδη δικαιώματα των αδελφών μας Τούρκων της Κύπρου, μπορούν να αρχίσουν συνομιλίες αναφορικά με το πώς θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στα δύο κράτη στο νησί. κανείς να μην σκεφτεί ότι θα γίνουν υποχωρήσεις από αυτό το όραμα και ότι οι Τούρκοι της Κύπρου θα μπορούσαν να χασομερήσουν με μοντέλα δοκιμασμένα πολλές φορές και αποτυχημένα….» (μετάφραση Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών).

Δηλαδή, χωρίς η Κυπριακή Δημοκρατία να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, συνομιλίες δεν θα ξεκινίσουν.

Ο Οκτάι, ο οποίος είχε να πει και «καλά λόγια» για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ανέφερε πως οι ενέργειες του παραγνωρίζουν το ψευδοκράτος ενώ ισχυρίστηκε πως είναι γνωστός ο ρόλος του στο Κραν Μοντάνα.

Ευρωπαϊκή Ένωση (1)

Αναφορικά με την πρωτοβουλία της Λευκωσίας για εμπλοκή της Ε.Ε. στο Κυπριακό, ο Οκτάι, σχολιάζει αξιώνοντας δώρα:

Αν η ΕΕ θέλει πράγματι να διαδραματίσει θετικό ρόλο την επίλυση του Κυπριακού, πρέπει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους τούρκους της Κύπρου το 2004, πρέπει να αναγνωρίσει την ύπαρξη και την βούληση του τουρκοκυπριακού λαού, πρέπει να αξιολογήσει χωρίς προκαταλήψεις το όραμα λύσης και τις προτάσεις συνεργασίας της τουρκοκυπριακής πλευράς….

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ακόμη πως από τη στιγμή κατά την οποία το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν μπορεί να πράξει οτιδήποτε στο Κυπριακό, θα πρέπει να κατοχυρώσει τα «κεκτημένα δικαιώματα» των Τούρκων(!!!) της Κύπρου (δεν αναφέρεται σκοπίμως σε Τουρκοκύπριους αλλά σε Τούρκους της Κύπρου), αναγνωρίζοντας την (παράνομη) «ΤΔΒΚ».
Ευρωπαϊκή Ένωση (2)

Με αφορμή, ως φαίνεται της πρωτοβουλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη για ευρωπαϊκή εμπλοκή στο Κυπριακό, το κατοχικό καθεστώς θέτει θέμα «χωριστής συμφωνίας» του ψευδοκράτους και της Ε.Ε. για να διατηρεί η Ένωση γραφεία στα κατεχόμενα. Πρόκειται για τα γνωστά παιχνίδια της τουρκικής πλευράς για αναγνώριση.

Ο λεγόμενος παράνομος “υπουργός” εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος, Ταχσίν Ερτουρούλογλου, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την ΄Ένωση:

«Από την άλλη πλευρά, η Ε.Ε. διατηρεί ένα λεγόμενο ‘γραφείο υποστήριξης’ με διπλωματική ασυλία στην (παράνομη) ΤΔΒΚ, την οποία δεν αναγνωρίζει ως κράτος. Το γραφείο αυτό σαμποτάρει το καθεστώς και τα θεμέλια της (παράνομης) ‘’ΤΔΒΚ’’ με κάθε δραστηριότητά του. Η Ε.Ε. δεν ντρέπεται γι’ αυτό.

Πώς μπορεί η ΕΕ να εξηγήσει την ασυνέπεια και την αντίφαση της ύπαρξης διπλωματικής αντιπροσωπείας σε μια χώρα που δεν αναγνωρίζει;

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στην (παράνομη) ‘’ΤΔΒΚ’’ υπάρχει ένας ‘θαυμασμός για την ΕΕ’ και ‘αν γίνει αναφορά στην ΕΕ, κανείς δε μπορεί να πει τίποτα’… Θεωρούν αποδεκτό το να ταΐζεις άτομα και να σαμποτάρεις το κράτος.

Οι σχέσεις της (παράνομης) ‘’ΤΔΒΚ’’ και το Ε.Ε. και το διπλωματικό καθεστώς του γραφείου της ΕΕ στη χώρα μας πρέπει να τεθούν επί τάπητος» αναφέρει (μετάφραση ΓΤΠ).


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.