Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το «Anadolu», η «Γαλάζια Πατρίδα» και η ανησυχία τορπιλισμού από τους Έλληνες

   Σήμερα μπαίνει σε υπηρεσία το αεροπλανοφόρο Anadolu που «θα κάνει την Γαλάζια Πατρίδα να δονείται» γράφουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. ...

  



Σήμερα μπαίνει σε υπηρεσία το αεροπλανοφόρο Anadolu που «θα κάνει την Γαλάζια Πατρίδα να δονείται» γράφουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

του Χρήστου Μαζανίτη

Σήμερα μπαίνει στην υπηρεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων το αεροπλανοφόρο ANADOLU ή ΑΝΑΤΟΛΗ όπως είναι η απόδοση του ονόματος στα ελληνικά.

Πρόκειται για το μεγαλεπήβολο σχέδιο της κυβέρνησης Ερντογάν να αποκτήσει η χώρα του αεροπλανοφόρο… χωρίς αεροπλάνα!

Το σχέδιο ήταν να φιλοξενεί τα μαχητικά κάθετης από-προσνήωσης F-35B. Όμως η απόκτηση του μαχητικού 5ης γενιάς βούλιαξε όταν η Τουρκία αποφάσισε να πάρει του S-400 από την Ρωσία, με αποτέλεσμα την εκδίωξη της Τουρκίας από το πρόγραμμα.

Έτσι πλέον η κυβέρνηση Ερντογάν κι η στρατιωτική ηγεσία βρήκε τρόπο να το «πουλήσει» ως το μοναδικό αεροπλανοφόρο του κόσμου από το οποίο επιχειρούν drones.

Με αιχμή του δόρατος το υπό εξέλιξη Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) Kizilelma αλλά και τα Bayraktar TB3 με τα επεκτεινόμενα φτερά, «οι Τούρκοι δαπάνησαν ένα ποσό της τάξης των 600 εκατ. για να φτιάξουν μια πλατφόρμα απογείωσης drones για να επιχειρήσουν από πού» αναρωτιέται υψηλόβαθμος Έλληνας Αξιωματικός που μίλησε στο enikos.gr.

Κι αυτό γιατί όπως εξηγεί «είναι άλλο πράγμα να το χρησιμοποιείς για αποβατικές επιχειρήσεις με ελικοπτερα που θα προσφέρουν εγγύς υποστήριξη κι άλλο για τους λόγους που διαφημίζουν οι Τούρκοι. Αλλά ακόμη κι έτσι, η πολυνησία του Αιγαίου το μετατρέπει σε ευάλωτο στόχο για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Δεν είναι τυχαία η αναφορά του γνωστού αναλυτή Ερντογάν Καρακούς πριν από τρεις μήνες στο CNN Turk, που τόνιζε ότι «δεν πρόκειται για αεροπλανοφόρο. Και επειδή δεν είναι αεροπλανοφόρο, καθώς επιβάλλεται να προστατευτεί, πρέπει οπωσδήποτε να προστατευτεί σε περιοχή όπου θα είναι σαφής η αεροπορική δύναμη της Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.