Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πιάστηκε στη Βενετία πλοίο Έλληνα εφοπλιστή με 850 κιλά κοκαΐνης, αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ

  Οι αρχές της Ιταλίας εντόπισαν 850 κιλά κοκαΐνης, αξίας 150 εκατ. ευρώ σε πλοίο που φέρεται να ανήκει σε μεγάλο Ελληνα εφοπλιστή, ανέφερε...

 



Οι αρχές της Ιταλίας εντόπισαν 850 κιλά κοκαΐνης, αξίας 150 εκατ. ευρώ σε πλοίο που φέρεται να ανήκει σε μεγάλο Ελληνα εφοπλιστή, ανέφερε η ιστοσελίδα TradeWinds.

Το πλοίο στο οποίο βρέθηκε η τεράστια ποσότητα κοκαΐνης, φέρεται να ανήκει σε γνωστό Έλληνα εφοπλιστή και είχε σημαία Λιβερίας. Το πλοίο είχε φτάσει στην Βενετία της Ιταλίας από το Σάντος της Βραζιλίας.

Οι αρχές της Ιταλίας ανέφεραν ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αγωγούς αερισμού του πλοίου, που φέρεται να είναι ιδιοκτησίας Έλληνα εφοπλιστή.

Συνολικά βρέθηκαν στο πλοίο 570 δέματα κοκαΐνης, βάρους 850 κιλών. Το σκάφος υποβλήθηκε σε περαιτέρω ελέγχους χθες Πέμπτη (20.4.2023) και από δύτες, για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κι άλλα ναρκωτικά σε κρύπτες.

Κανένας από τους ναυτικούς που ήταν στο πλοίο δεν έχει συλληφθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το πλοίο παραμένει και σήμερα αγκυροβολημένο στη Βενετία το πρωί της Παρασκευής. Είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.

Τον περασμένο μήνα, η Europol δήλωσε ότι περισσότεροι από 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω πολυσύχναστων λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εγκληματικές συμμορίες, που εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από πληροφοριοδότες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τακτική ολοένα και αυξάνεται από το 2018.

Τα καρτέλ ναρκωτικών πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διεφθαρμένους εμπλεκόμενους στη ναυτική επιμελητεία για να τους δώσουν τα μοναδικά μηχανογραφημένα στοιχεία ενός κοντέινερ που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά.

Η πρακτική αυτή είναι γνωστή ως «PIN code fraud».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.