Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και οι Οινούσσες και τα Αντίψαρα τουρκικά νησιά... Άνοιξε ξανά ο χορός της τουρκικής παράκρουσης από Sozcu και Γιαλίμ!

   Η τουρκία είναι ίδια και δεν αλλάζει κι αυτό το πστοποιούν και οι αξιωματούχοι και τα έντυπα Κεμαλικής μάλιστα κατεύθυνσης όπως η Sozcu κ...

  


Η τουρκία είναι ίδια και δεν αλλάζει κι αυτό το πστοποιούν και οι αξιωματούχοι και τα έντυπα Κεμαλικής μάλιστα κατεύθυνσης όπως η Sozcu και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αμύνης απόστρατος Ουμίτ Γιαλίμ... Δείτε τι γράφει η τουρκική εφημερίδα:

Η ευθύνη για την προστασία των συνόρων μας στο Αιγαίο ανήκει στην διοίκηση της στρατιάς Αιγαίου και στο πολεμικό ναυτικό.

Συμβαίνουν τέτοιες εξελίξεις που πιστέψτε με πώς θλίβομαι, αλλά επιθυμώ η κοινή γνώμη να γνωρίζει τι συμβαίνει. Οι Έλληνες στρατιωτικοί άνετα παραβιάζουν τα σύνορά μας στο Αιγαίο και τα νησιά μας 1-1 χάνονται. Στο θέμα αυτό απλά γίνεται μία ανακοίνωση και το θέμα ξεπερνιέται.

Ο υφυπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Χαρδαλιάς, στις 16 Φεβρουαρίου 2023 μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Κωνσταντίνο Φλώρο, ήρθαν στις Οινούσσες και έκαναν εκεί τα εγκαίνια της ανακαινισθείσας ελληνικής στρατιωτικής βάσης. Ο Χαρδαλιας κοινοποίησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου τις δραστηριότητες που είχε στο νησί. Οι Οινούσσες που βρίσκονται εντός των 6 μιλίων των τουρκικών χωρικών υδάτων του νόμου Σμύρνης από το 2004 είναι υπό ελληνική κατοχή.

Μαζί με τα θωρακισμένα οχήματα και τα αντιαεροπορικά όπλα που εγκαταστάθηκαν στη στρατιωτική βάση εντύπωση προκαλεί η τεράστια ελληνική σημαία που χαράχτηκε στην πλευρά του νησιού που βλέπει προς τον Τσεσμέ

Την ώρα που η Τουρκία αγωνιζόταν να επουλώσει τις πληγές από το σεισμό, η Ελλάδα πέρασε από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, υποβρύχιο ηλεκτρικό καλώδιο από την ηπειρωτική χώρα προς τη στρατιωτική βάση που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού Οινούσσες της Σμύρνης.
Την ώρα που η εταιρεία διανομής ρεύματος της Ελλάδας περνούσε ηλεκτρικό καλώδιο στα τουρκικά χωρικά ύδατα στα τρία μίλια από τον Τσεσμέ, οι αρμόδιοι μας παρέμειναν θεατές σε αυτή την κατάσταση ;

Γνωρίζουμε πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθεί στενά αυτές τις εξελίξεις. Αλλά σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να γίνει τίποτα και κανένα βήμα αν δεν υπάρχει εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αναμφίβολα οι σχετικές με τα νησιά εξελίξεις μεταδίδονται προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά καθώς δεν υπάρχει κάποια εντολή σε αυτό το θέμα, δεν γίνεται και κάποιο βήμα. Στην περίοδο της διακυβέρνησης του κόμματος ΑΚΡ εμείς γνωρίζουμε 20 (κάποιοι άλλοι αρμόδιοι πολύ περισσότερα) νησιά στα οποία εισέβαλε η Ελλάδα.

Τα τουρκικά χωρικά ύδατα βρίσκονται εντός των εθνικών συνόρων της τουρκικής δημοκρατίας. Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 79 της συνθήκης για το διεθνές θαλάσσιο δίκαιο του ΟΗΕ , η Τουρκία είναι αυτή που έχει το δικαίωμα να καθορίζει τους όρους περάσματος υποβρυχίου καλωδίου από τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
…….
Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αμύνης απόστρατος Ουμίτ Γιαλίμ που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς κάθε εξέλιξη σχετικά με τα νησιά μας περιγράφει με μεγάλη θλίψη τα εξής :

“Τα Αντιψαρά βρίσκονται εντός των συνόρων του νόμου Σμύρνης και έχουν το μέγεθος της Πριγκήπου που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα το ενέταξε στην περιοχή ευθύνης των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων και ετοιμάζεται να εισβάλει στο 21ο νησί μας. Πρέπει να ληφθούν διπλωματικά και πολιτικά μέτρα και να δοθούν οδηγίες στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να αποτραπεί η εισβολή. Αν στους επόμενους μήνες παρα τις προειδοποιήσεις η Ελλάδα εισβάλει στα Αντιψαρά, τότε η κυβέρνηση του κόμματος ΑΚΡ θα είναι νομικά και ποινικά υπεύθυνη για την εισβολή. ”

Μέχρι σήμερα 20 νησιά μας είναι υπό ελληνική κατοχή. Και πάντα παραμείναμε θεατές σε αυτή την κατοχή. Εμείς από τώρα να πούμε πως γίνεται ελληνική εισβολή και στο 21ο νησί μας.

https://www.sozcu.com.tr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.