Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι προωθούν νέο όνομα για τα Κατεχόμενα... Από ΤΔΒΚ σε «Τουρκική Δημοκρατία Κύπρου»... ολόκληρης δηλαδή!

  Στο ερώτημα που εγείρεται είναι κατά πόσον η αλλαγή φρουράς στην τουρκική ηγεσία θα ήταν δυνατόν να φέρει νέα σελίδα στις ελλαδοτουρκικές ...



 
Στο ερώτημα που εγείρεται είναι κατά πόσον η αλλαγή φρουράς στην τουρκική ηγεσία θα ήταν δυνατόν να φέρει νέα σελίδα στις ελλαδοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό. Επί του ερωτήματος αυτού μπορούν να επισημανθούν τα εξής: 

Πρώτον, η τουρκική πολιτική δεν καθορίζεται από πρόσωπα και κόμματα μόνο, αλλά κυρίως από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, το οποίο έχει αποφασίσει να υιοθετήσει μια νεο-οθωμανική αντίληψη στο πλαίσιο της Γαλάζιας Πατρίδας ως κεντρικού πυλώνα υλοποίησης, που περιλαμβάνει άλλους δυο συναφείς μεταξύ τους: Τη διπλή διχοτόμηση της Κύπρου και του Αιγαίου στην πρακτική εφαρμογή της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής. Δεύτερον, ο Κεμαλιστής ηγέτης της εξαμελούς Συμμαχίας που σχηματίστηκε στην Τουρκία για τη διεκδίκηση των εκλογών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εμφανίζεται περισσότερο εθνικιστής - και είναι - από τον ισλαμιστή νυν Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. 

Μία από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του είναι χαρακτηριστικό δείγμα των προθέσεών του. Είπε, λοιπόν, ο Κιλιτσντάρογλου, ότι, αν ήταν στη θέση του Ερντογάν, θα είχε ήδη αρπάξει τρία νησιά στο Αιγαίο, κατά το πρότυπο της Κύπρου. Όσο, δε, για το Κυπριακό, οι Κεμαλιστές έχουν πάγια πολιτική και θεωρούν ότι επιλύθηκε το 1974. Αυτή είναι η πρώτη φάση. Τώρα, αφού με το Κραν Μοντανά η τουρκική πλευρά έχει κατοχυρώσει τη διχοτόμηση μέσω της ομοσπονδίας των δυο ισότιμων συνιστώντων κρατών, αξιώνει δυο κράτη με ισότιμη κυριαρχία ως προηγούμενο στάδιο της πλήρους τουρκοποίησης. 

Δεν είναι τυχαία η πρόθεση τόσο της Άγκυρας όσο και των κατοχικών «αρχών» για μετονομασία της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» σε «Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου». Αφαιρείται δηλαδή ο γεωγραφικός προσδιορισμός και προδίδεται ο τουρκικός επεκτατικός χαρακτήρας επί ολόκληρης της νήσου.

Ας μην περιμένουμε σερνόμενοι πίσω από τις εξελίξεις... ήδη χθες οι τούρκοι έστειλα ΞΑΝΑ μετά από ένα μήνα 23 μαχητικά πάνω από το Αιγαίο! Ο Ερντογάν είναι πίσω και για να βρεθεί μπροστά πρέπει να κάνει πράγματα, εκτός από το εσωτερικό της τουρκίας, στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Θράκη. Η τουρκία βγαίνει από το ΣΟΚ του σεισμού και δεν πρέπει να αιφνιδιαστούμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.