Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ουκρανία κατασκευάζει οχυρώσεις στα σύνορα με την Υπερδνειστερία....

Η Ουκρανία εντείνει τον έλεγχο στα σύνορα με την Υπερδνειστερία, όπου ο ουκρανικός στρατός έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα δίκτυο οχυρώσεων,...





Η Ουκρανία εντείνει τον έλεγχο στα σύνορα με την Υπερδνειστερία, όπου ο ουκρανικός στρατός έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα δίκτυο οχυρώσεων, αναφέρει το ουκρανικό δημοσίευμα του RBC.ua την Τρίτη, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων, Αντρέι Ντεμτσένκο.

«Στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Μολδαβίας υπάρχει το τμήμα της Υπερδνειστερίας. Από την αρχή της μεγάλης κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις ενίσχυσαν αυτήν την κατεύθυνση. Όχι μόνο ενισχύεται ο έλεγχος, αλλά και ένα δίκτυο οχυρώσεων χτίζεται», δήλωσε ο Ντεμτσένκο σε παρέμβασή του στην ουκρανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, λόγω της «προδοσίας του εχθρού», η Ουκρανία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάθε είδους προκλήσεις και με αυτή την έννοια τα σύνορα με τη Λευκορωσία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας απαιτούν αυξημένη προσοχή.

Η εκπρόσωπος της Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων, Ναταλία Γκουμενιούκ, τόνισε πριν από λίγες ημέρες ότι η Ρωσία δεν έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει επιχείρηση απόβασης στην Υπερδνειστερία.

Την περασμένη Πέμπτη, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Υπερδνειστερία στο άμεσο μέλλον, μετά από μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας, αλλά το Κισινάου διέψευσε αμέσως αυτές τις πληροφορίες.

Η Ρωσία έχει ένα απόσπασμα περίπου 2.000 στρατιωτών στην Υπερδνειστερία: περίπου 500 στρατιώτες στην ειρηνευτική δύναμη και οι υπόλοιποι περίπου 1.500 στην Επιχειρησιακή Ομάδα Ρωσικών Στρατευμάτων (GOTR), του διαδόχου της 14ης Στρατιάς της σοβιετικής φρουράς

Το Κισινάου έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της GOTR από την Υπερδνειστερία. Όσον αφορά την ειρηνευτική αποστολή στην Υπερδνειστερία, η κυβέρνηση της Μολδαβίας ζήτησε την αντικατάστασή της από μια διεθνή μη στρατιωτική αποστολή.

Η Μόσχα εξηγεί τη συντήρηση των στρατιωτών GOTR από το γεγονός ότι διασφαλίζουν τη φύλαξη και την ασφάλεια των αποθηκών πυρομαχικών στην Κομπάσνα, μια τοποθεσία που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα από το συνοριακό σημείο διέλευσης Leuseni-Albita.

Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης από το Κισινάου, περίπου 20.000 τόνοι όπλων και πυρομαχικών ήταν αποθηκευμένοι στην Κομπάσνα που έφτασαν στην Υπερδνειστερία μετά την αποχώρηση των σοβιετικών στρατευμάτων από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, την Τσεχοσλοβακία και άλλα πρώην κράτη-δορυφόροι της ΕΣΣΔ.

Στην πραγματικότητα, λένε Μολδαβοί ειδικοί, δεν είναι γνωστό πόσοι ακριβώς τόνοι πυρομαχικών βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτές τις αποθήκες, καθώς η Υπερδνειστερία έχει συχνά κατηγορηθεί για παράνομη πώληση όπλων, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Κισινάου.

Αλλά εκτός από το απόσπασμα των ρωσικών δυνάμεων, στην Υπερδνειστερία υπάρχει επίσης ένας λεγόμενος στρατός της Υπερδνειστερίας, τον οποίο το Κισινάου χαρακτηρίζει ως παραστρατιωτική ομάδα, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια λαϊκή πολιτοφυλακή και μια δομή Κοζάκων (Oastea Căzăceasca).

Εάν η Τιρασπόλ (πρωτεύουσα Υπερδνειστερίας) καλούσε όλες αυτές τις μονάδες, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που θα καλούνταν υπό τα όπλα θα έφτανε τους 15.000, σύμφωνα με την πύλη της Ζώνης Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.