Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επτά απανθρακωμένοι σοροί στο βαγόνι-εστιατόριο - «Οι λαμαρίνες έκοβαν σαν λεπίδες»

  Ο τραγικός αριθμός των νεκρών από το μοιραίο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα ανεβαίνει διαρκώς καθώς σύμφωνα με την τελευ...

 



Ο τραγικός αριθμός των νεκρών από το μοιραίο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα ανεβαίνει διαρκώς καθώς σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ανέρχεται σε 46 αν και πηγές από την Πολιτική Προστασία η οποία καταμετρά και άτομα που κατέληξαν σε νοσοκομεία κάνουν λόγο για 47 νεκρούς.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην επίσημη ενημέρωση που έγινε λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, οι διασώστες ανέσυραν από το πρωί επτά απανθρακωμένες σορούς από το βαγόνιο-εστιατόριο του μοιραίου επιβατικού τρένου Intercity 62.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι ενέργειες επικεντρώνονται στο βαγόνι-εστιατόριο που είχε καταπλακωθεί από το βαγόνι της δεύτερης θέσης» και η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνσή του.

«Γίνεται, απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα «Γ» βαγονιού - εστιατορίου. Για τη συνέχιση της επιχείρησης έρευνας και απεγκλωβισμού, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους. Εκτιμάται, ότι μέχρι το μεσημέρι, θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω βαγονιού» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

«Βρίσκουμε άτομα που έχουν συνθλιβεί στο δεύτερο βαγόνι»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ για την πορεία των ερευνών και το πού επικεντρώνονται πλέον. Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στην περιοχή ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα, ενώ σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας αυτή συνεχίζεται από τα σωστικά συνεργεία ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο κατά σειρά βαγόνι του συρμού που είναι αυτό της δεύτερης θέσης. Τα δύο βαγόνια έχουν συντριβεί μεταξύ τους δημιουργώντας ένα πολύ σκηνικό τραγωδίας για τους επιβάτες, αλλά και για τους διασώστες που επιχειρούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.