Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Είχαν ρημάξει τα σπίτια στα Μέγαρα – Έκλεβαν καλώδια παροχής ρεύματος και ηλεκτρικές συσκευές

   Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε συστηματικά καλώδια παροχής ρεύματος και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα από εξοχικές κατοικίες και αγροκτήμ...

  



Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε συστηματικά καλώδια παροχής ρεύματος και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα από εξοχικές κατοικίες και αγροκτήματα, στην περιοχή των Μεγάρων.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρ, στα Μέγαρα, συνελήφθησαν ένας 15χρονος και ένας 41χρονος, που είναι συγγενείς, κατηγορούμενοι ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας 17χρονος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και μη έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τρία ή τέσσερα μέλη της σπείρας κινούμενα με αυτοκίνητο που ανήκε σε συγγενείς τους, πήγαιναν στα Μέγαρα, προσποιούμενα τους πλανόδιους παλιατζήδες. Με αυτόν τον τρόπο παρατηρούσαν τους υποψήφιους στόχους τους, χωρίς να τραβούν την προσοχή, ενώ εντόπιζαν την λεία που αναζητούσαν, αλλά και έβλεπαν σπίτια που δεν είχαν κόσμο.

Οι κατηγορούμενοι έκλεβαν καλώδια παροχής ρεύματος, εξαρτήματα ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, χάλκινες σωληνώσεις, κάθε είδους μεταλλικά αντικείμενα, εργαλεία, γεωργικά εξαρτήματα, κλιματιστικά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Στη συνέχεια, οι φερόμενοι ως δράστες διακινούσαν την λεία τους σε εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων σκραπ και από την πώλησή τους αποκόμιζαν άμεσα παράνομα κέρδη.

Σημειώνεται, ότι στον οικισμό που διέμεναν τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο χώρο για να καίνε τα καλώδια, προκειμένου να απομονώσουν το χαλκό που περιείχαν, με σκοπό την διοχέτευσή του σε σκραπατζίδικα, ώστε να αποκομίσουν επιπλέον κέρδη.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που μετέφερε φορτίο μεταλλικών αντικειμένων, να κινούνται με προορισμό εταιρεία σκραπ, έχοντας προηγουμένως βγει από τον οικισμό Βλυχό Μεγάρων. Άμεσα δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν το φορτίο και το αυτοκίνητο. Παράλληλα, από την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι τους κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων εξιχνιάστηκαν 31 περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.