Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση δεκαετιών της Γαλλίας με συμμετοχή της Ελλάδας

Πάνω από 7.000 στρατιώτες από 8 χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στην μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση εδώ και δεκαετίες της Γαλλίας. Του Χρή...





Πάνω από 7.000 στρατιώτες από 8 χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στην μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση εδώ και δεκαετίες της Γαλλίας.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Στρατηγική Συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας όπως έχουμε αρκετές φορές αναλύσει στο enikos.gr βρίσκεται πλέον στο ισχυρότερο ιστορικά επίπεδο, με τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών να συνεργάζονται όλο και περισσότερο όλο και πιο συχνά σε πολλές ασκήσεις με διάφορα σενάρια.



Αυτή την περίοδο, η Γαλλία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική της άσκηση εδώ και δεκαετίες.

Στη δεύτερη φάση της Άσκησης Orion συμμετέχουν 7.000 στρατιώτες από 8 χώρες – Συμμάχους του ΝΑΤΟ -συμπεριλαμβανομένου της χώρας υποδοχής, Γαλλία. Η ORION δίνει έμφαση τόσο σε χερσαίες αμυντικές επιχειρήσεις στη γη, όσο και από αέρος, θαλάσσης αλλά και σε ένα νέο πεδίο προκλήσεων, που αποτελεί το χαρακτηριστικό της νέας αποχής, τον κυβερνοχώρο.

“Ωρίων”

Η άσκηση Orion, που προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό Ωρίων, αντλεί την έμπνευσή της από την ελληνική μυθολογία. Ο Ωρίων ήταν ο πιο διάσημος κυνηγός της ελληνικής μυθολογίας ενώ στην Ομήρου Ιλιάδα μνημονεύεται ως αστερισμός.

Η Γαλλία ξεκίνησε την στρατιωτική της άσκηση η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει εδώ και δεκαετίες.

Στη δεύτερη φάση της Orion που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη συμμετέχουν 7.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων μέσων από τη χώρα υποδοχής, Γαλλία και ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και ναυτικά μέσα από τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία. Επικεντρώνεται σε αμυντικές επιχειρήσεις στην ξηρά, στον αέρα, στη θάλασσα και στον κυβερνοχώρο.






Στο πλαίσιο της άσκησης, τρία μεταγωγικά αεροσκάφη A400M της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας (σ.σ. αναφέρεται ως Αεροπορικής και Διαστημικής Δύναμης) έριξαν 700 Γάλλους στρατιώτες από το 8ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών Πεζικού Πεζοναυτών και μια συνδεδεμένη εταιρεία από το 17 Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών Μηχανικών πάνω από ένα αεροδρόμιο στο Castres. Άλλα τρία αεροσκάφη έριξαν εξοπλισμό και προμήθειες 48 ωρών για τη δύναμη να ασφαλίσει και να κρατήσει την περιοχή.

Σε μια άλλη φάση, 700 αμφίβια στρατεύματα προχώρησαν σε απόβαση από τα αμφίβια ελικοπτεροφόρα Tonnerre και Mistral του Γαλλικού Ναυτικού, μαζί με οχήματα και εξοπλισμό. Πρόκειται για δύο οικεία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποβατικά πλοία, αφού έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα κι έχουν πραγματοποιήσει ασκήσεις από κοινού με την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Πραγματοποίησαν απόβαση στην παραλιακή πόλη Sète πριν κατευθυνθούν βορειότερα για να φέρουν σε πέρας σενάρια ελιγμών και ειδικών επιχειρήσεων.

Στο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα περιλαμβάνονται εικόνες από Γάλλους αλεξιπτωτιστές που προσγειώνονται στο Castres και γαλλικά αμφίβια στρατεύματα που βγαίνουν στη στεριά στη Sète, καθώς και συνεντεύξεις με Γάλλους αξιωματικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.