Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διασπάται η αντιπολίτευση στην Τουρκία, «δώρο» για τον Ερντογάν που δίνει μάχη ψήφο-ψήφο

Η επικεφαλής του εθνικιστικού Καλού Κόμματος (IYI) της Τουρκίας, Μεράλ Αξενέρ δήλωσε σήμερα πως η συμμαχία των κυριότερων κομμάτων της αντι...





Η επικεφαλής του εθνικιστικού Καλού Κόμματος (IYI) της Τουρκίας, Μεράλ Αξενέρ δήλωσε σήμερα πως η συμμαχία των κυριότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν αντανακλά πλέον την εθνική βούληση, στέλνοντας ένα σήμα ότι το κόμμα της θα αποχωρήσει από αυτήν πριν από τις εκλογές του Μαΐου.

Μιλώντας στα γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα, η επικεφαλής του IYI Μεράλ Αξενέρ είπε πως τα υπόλοιπα πέντε κόμματα στη συμμαχία πρότειναν ως προεδρικό υποψήφιό τους τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κεντρικού φορέα του παραδοσιακού κεμαλισμού.

Όμως η Αξενέρ είπε πως το κόμμα της δεν μπορεί να τον δεχθεί και πρότεινε αντ΄αυτού ως υποψηφίους το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και το δήμαρχο της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, που προέρχονται αμφότεροι από το CHP, λέγοντας πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα κέρδιζαν με μεγάλη διαφορά απέναντι στον Ερντογάν. “Το έθνος μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, καλώντας σας στο καθήκον”, είπε.

Ωστόσο ο επικεφαλής του CHP υποβάθμισε τη διαφωνία για τους προεδρικούς υποψηφίους, στα πρώτα σχόλιά του μετά τη δήλωση της επικεφαλής του Καλού Κόμματος. “Μην ανησυχείτε, όλες οι πέτρες θα μπουν στη θέση τους” είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η παραπάνω εξέλιξη αν παγιωθεί και δεν είναι κάποια παροδική έξαρση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των 6 κομμάτων, μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση της αντιπολίτευσης στις επερχόμενες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Όπου υποτίθεται τα πάντα θα κριθούν μεταξύ του Ερντογάν και του κοινού υποψηφίου της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.