Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νεκροί και οι τρεις μηχανοδηγοί επέβαιναν στην εμπορική αμαξοστοιχία... 350 οι επιβάτες στην επιβατική αμαξοστοιχία

Αν και είναι ακόμη νωρίς να φωτιστούν τα αίτια του δυστυχήματος, οι πρώτες πληροφορίες από τεχνικούς του Σιδηροδρόμου αναφέρουν ως προβλημα...





Αν και είναι ακόμη νωρίς να φωτιστούν τα αίτια του δυστυχήματος, οι πρώτες πληροφορίες από τεχνικούς του Σιδηροδρόμου αναφέρουν ως προβληματικό στοιχείο του δικτύου την έλλειψη της φωτοσήμανσης, στοιχείο στο οποίο αποδίδουν και τη μετωπική σύγκρουση των τρένων.



Η ανακοίνωση της Hellenic Train: «Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: Μίας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης η Hellenic Train, η εταιρεία στην οποία ανήκει η επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο λίγο πριν τις σήραγγες των Τεμπών στη Λάρισα επιβεβαίωσε ότι στην αμαξοστοιχία Inter City επέβαιναν 350 άτομα. Σύμφωνα με στελέχη της Hellenic Train το επιβατικό τρένο ξεκίνησε από την Αθήνα με περίπου 430 επιβάτες.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, δηλαδή της εμπορικής και της επιβατικής που ανήκουν και οι δύο στην Hellenic Train.

Από το μέγεθος της καταστροφής στα τρένα φαίνεται ότι οι δύο αμαξοστοιχίες που συγκρούστηκαν κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Η σύγκρουση των δύο τρένων ήταν τόσο σφοδρή, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μηχανοδηγοί και τα άλλα μέλη του πληρώματος των δύο τρένων έχουν χάσει τη ζωή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.