Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

25η Μαρτίου 1932: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η ιστορία του – Σπάνιο ΒΙΝΤΕΟ από τα αποκαλυπτήρια το 1932

Ενενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 25η Μαρτίου, από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος. Το ...




Ενενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 25η Μαρτίου, από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος. Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι αφιερωμένο στους αφανείς πεσόντες των εθνικών αγώνων και βρίσκεται κάτω από την κεντρική είσοδο του κτιρίου της Βουλής.

Σαν σήμερα στις 25 Μαρτίου 1932 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, έργου φιλοτεχνημένου από τον γλύπτη Φωκίωνα Ρωκ, με την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Εμμ.Λαζαρίδη.
Στο απόσπασμα από την ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ «Το Πανόραμα του Αιώνα» του Φώτου Λαμπρινού, περιλαμβάνονται σπάνια πλάνα από την τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου.

 Ο αφηγητής παράλληλα, σχολιάζοντας την έκρυθμη πολιτική κατάσταση της εποχής, αναφέρεται στην προώθηση διαφόρων νομοσχεδίων από την τότε κυβέρνηση Βενιζέλου, που πυροδότησαν τα βέλη της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα την παραίτησή της, στις 21 Μαΐου 1932.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.