Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέμπη: Σώθηκε γιατί δεν αποδέχτηκαν το φοιτητικό πάσο της – Συγκλονιστική μαρτυρία 22χρονης για την τραγωδία

Ένα «όχι» που της είπαν στα εκδοτήρια του ΟΣΕ έμελλε να είναι σωτήριο για την ζωή της. Ο λόγος για την 22χρονη Ελένη Μ. από την Βέροια, η ο...





Ένα «όχι» που της είπαν στα εκδοτήρια του ΟΣΕ έμελλε να είναι σωτήριο για την ζωή της. Ο λόγος για την 22χρονη Ελένη Μ. από την Βέροια, η οποία ταξίδεψε τελικά στο 7ο και όχι στο 2ο βαγόνι του μοιραίου τρένου, που ενεπλάκη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, γιατί η υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων του ΟΣΕ δεν έκανε δεκτό το φοιτητικό της πάσο.

Η 22χρονη Ελένη έφτασε στην Αθήνα από το Λονδίνο αεροπορικώς. Λόγω καθυστέρησης της πτήσης της, δεν πρόλαβε το απογευματινό τρένο για την Θεσσαλονίκη. Έτσι επιβιβάστηκε στο βραδινό. Αρχικά, ζήτησε να ταξιδέψει σε καμπίνα, στο 2ο βαγόνι. Τελικά, βρέθηκε να ταξιδεύει στο 7ο βαγόνι, σύμφωνα με το verianet.gr.

Η αμαξοστοιχία ήταν γεμάτη από κόσμο. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν νεαρά κορίτσια και αγόρια. Φοιτητές που μόλις ολοκλήρωσαν στην εξεταστική περίοδο και επέστρεφαν για λίγες ημέρες στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους.

«Σταματήσαμε Παλαιοφάρσαλα. Μας είπαν ότι υπάρχει φόρτος στις γραμμές. Δεν ανησυχήσαμε. Απλά περιμέναμε. Μετά το τρένο ξεκίνησε. Φτάσαμε Λάρισα. Διάβαζα ένα βιβλίο. Ο νεαρός που καθόταν δίπλα μου, μού είπε: ‘Ο ελεγκτής μιλώντας στον ασύρματο, έλεγε ‘μήπως είναι καλύτερα να βάλουμε τον κόσμο σε λεωφορεία’;’. Δεν το εκλάβαμε σαν κάτι ανησυχητικό. Θεωρήσαμε πως αφορούσε τη διαχείριση του πλήθους των επιβατών», περιγράφει η 22χρονη.

Περίπου 10 λεπτά αργότερα, όπως λέει «νιώσαμε το πρώτο τράνταγμα… Και μετά ένα δεύτερο ακόμη πιο έντονο. Ένας νεαρός – δεν ξέρω πώς – βρέθηκε να κυλιέται στο πάτωμα… από τη μια άκρη του βαγονιού στην άλλη. Άλλοι χτυπήσανε στα τραπεζάκια, πάνω στα καθίσματα… Εμένα με κράτησε μια γυναίκα… Την ευχαριστώ… Ευτυχώς το βαγόνι είχε ηλεκτροδότηση. Άνοιξαν οι πόρτες…. κατεβήκαμε. Με τους φακούς των κινητών τηλεφώνων ψάχναμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Σκαρφαλώναμε μέχρι να ανεβούμε στο δρόμο. Απ’ την αρχή του τρένου, ακούστηκαν εκρήξεις. Τα μπροστινά βαγόνια είχαν πάρει φωτιά…», λέει η Ελένη Μ., η οποία επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.