Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουλάχιστον 10 οι αγνοούμενοι από την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, εκτιμά η ιατροδικαστής της Λάρισας

   Στην ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στα Τέμπη, με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, μετά την σύγκρουση των δύο...

  



Στην ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στα Τέμπη, με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, μετά την σύγκρουση των δύο τρένων, αναφέρθηκε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (02.03.2023) στην εκπομπή «Συνδέσεις».



«Μόνο μία οικογένεια αναγνώρισε μέχρι στιγμής το νεκρό παιδί της. Σταματήσαμε με παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. καθώς ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών, που προβλέπει ταυτοποίηση σορών μέσω της μεθόδου DNA», είπε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή. Εκτίμησε μάλιστα ότι υπάρχουν 10 και πλέον αγνοούμενοι στον τόπο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

«Η αστυνομία έχει την ευθύνη της ταυτοποίησης και κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε η διαδικασία μέσω DNA να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι ή αργά το απόγευμα με την έκδοση πιστοποιητικών θανάτου», είπε η ιατροδικαστής που υπάγεται, όπως η ίδια διευκρίνισε, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία της νεκροψίας και νεκροτομής των θυμάτων της επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

«Όλοι οι σοροί θεωρούνται αγνώστων στοιχείων μέχρι την ταυτοποίηση με λήψη DNA», πρόσθεσε η ιατροδικαστής.




Στο προηγούμενο δυστύχημα στην ίδια περιοχή, η ταυτοποίηση των σορών έγινε συμβατικά, δηλαδή παίρνοντας χαρακτηριστικά των προσώπων και καλώντας τις οικογένειες για αναγνώριση, είπε η κυρία Λεονταρή, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή τη φορά ισχύει το πρωτόκολλο χειρισμού μαζικής καταστροφής με τη διενέργεια των εξετάσεων, από κλιμάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.