Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα Ελληνικά Rafale γίνονται 12 εντός του Μαρτίου… οι Meteor και η πρωτιά στο ΝΑΤΟ!

    Τα μισά από τα Rafale του τελικού αριθμού της παραγγελίας θα είναι παραδοτέα εντός του Μαρτίου. Οι δοκιμές στα δύο εν αναμονή Rafale συ...

   



Τα μισά από τα Rafale του τελικού αριθμού της παραγγελίας θα είναι παραδοτέα εντός του Μαρτίου. Οι δοκιμές στα δύο εν αναμονή Rafale συνεχίζονται ακατάπαυστα επί γαλλικού εδάφους, με το τεχνικό κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται εκεί να μην σταματά τους ελέγχους, ύστερα από κάθε πτήση που φτάνει το αεροσκάφος στα όριά του.

Με τα παραπάνω δεδομένα, οι δώδεκα «ριπές» ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη δύναμη της πολεμικής αεροπορίας στο κομμάτι εκείνο που έχει να κάνει με την 4,5 γενιά, αλλά και στον τομέα των όπλων από την στιγμή που από τον Μάρτιο και μετά ο αριθμός αυτών των αεροσκαφών είναι ικανός να μεταφέρει ταυτόχρονα 24 πυραύλους Meteor… 24 πύραυλοι Meteor σημαίνει, 24 kill εχθρικά αεροσκάφη σε μια εμπλοκή πέραν του οπτικού ορίζοντα, με πλήρη επιβιωσιμότητα ιπταμένου και μαχητικού.

Μπορεί πάντως να μονοπωλεί ο συγκεκριμένος πύραυλος όμως ουδείς μπορεί να ξεχάσει πως χ2 είναι κι άλλα σημαντικά όπλα που φέρει το Rafale, από SCALP EG έως τους Exocet. Το παραπάνω είναι κάτι δεδομένο από την ώρα που Αθήνα και Παρίσι συμφώνησαν στον εξοπλισμό των γαλανόλευκων Rafale F3R με τον συγκεκριμένο προηγμένο πύραυλο για τον οποίο τα «γεράκια» της Τανάγρας κάνουν πολλές ασκήσεις ώστε να γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους για την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων μακρού πλήγματος που μπορούν να προσφέρουν.


Και μάλιστα οι περισσότερες εξ αυτών των ασκήσεων γίνονται με συγκεκριμένη προσομοίωση με διαθέσιμο τύπο αεροσκάφους το οποίο διαθέτει και η γείτονα. Και μπορεί ο Φεβρουάριος να ξεχώρισε για τον τίτλο στα ενημερωτικά e-mail του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας που αναγράφει «μηδενική τουρκική δραστηριότητα εντός του FIR Αθηνών», όμως αυτό αφορά μια βραχυπρόθεσμη κατάσταση που έχει επέλθει μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου και που είναι βέβαιο πως θα χει ημερομηνία λήξης.

Την ίδια στιγμή τα μαχητικά της 332 Μοίρας σε μια εκ των πρώτων εμφανίσεών τους σε άσκηση διασυμμαχικού πλαισίου ήταν αυτά που θα λέγαμε ότι έκλεψαν κυριολεκτικά την παράσταση. Οι αεροπόροι των τεσσάρων Rafale F3R είχαν απέναντι τους δώδεκα ιπταμένους με διαφορετικούς τύπους μαχητικών. Η συνεργασία των τεσσάρων, οι γνώσεις που έχουν αποκτήσει πάνω στις «ριπές», η επίπονη καθημερινή εξάσκηση και οι «αρετές» των Rafale, δημιούργησαν το κατάλληλο πλέγμα, η τετράδα αυτή να βρεθεί εναντίον όλων και να ολοκληρώσει την αποστολή που είχε ανατεθεί, απέναντι σε F-18, Mirage 2000-5, Sea Harrier. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.