Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με το σταγονόμετρο... Δύο ακόμη Marder 1A3 καθ’ οδόν για την Ελλάδα – Απάντηση ΥΕΘΑ στην Βουλή

Καθ’ οδόν για την Ελλάδα, βρίσκονται δύο ακόμη Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Marder 1A3, τα οποία αναμένεται να αφιχθούν την ερχομένη εβδομάδ...





Καθ’ οδόν για την Ελλάδα, βρίσκονται δύο ακόμη Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Marder 1A3, τα οποία αναμένεται να αφιχθούν την ερχομένη εβδομάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των παραληφθέντων οχημάτων του τύπου σε 20.

Στοιχεία για την συμφωνία των Marder αλλά και τις γενικότερες κυβερνητικές προθέσεις αναφορικώς με άλλα προγράμματα που αφορούν άρματα μάχης και νέα ΤΟΜΑ, των γερμανικών εταιρειών KMW και Rheinmetall, έδωσε ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στις 7 Φεβρουαρίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή στις 13 Ιανουαρίου.

Προφανώς επειδή η απάντηση έχει συνταχθεί αρκετές ημέρες πριν την δημοσίευσή της, ενημερώνει ότι έχουν παραληφθεί μόνο 14 Marder 1A3 ενώ όπως έγραψε ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ σε αυτά έχουν προστεθεί άλλα 4 από τις 27 Ιανουαρίου. Ο ΥΕΘΑ, στην απάντησή του, διαψεύδει τις πληροφορίες περί ακυρώσεως της παραδόσεως των υπολοίπων 20 Marder 1A3, την οποία τοποθετεί στο β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Ενημερώνει επίσης ότι τα BMP-1 που αποσύρθηκαν από νησί του Αιγαίου, έχουν αντικατασταθεί χωρίς να δημιουργηθεί επιχειρησιακό κενό και με εξασφάλιση ομοιομορφίας του υλικού στις φρουρές της Ζώνης Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ.

Όπως έχει γράψει από νωρίς ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, τα BMP-1 αντικαταστάθηκαν από M113.

O ΥΕΘΑ δεν απαντά στο ερώτημα εάν η συγκεκριμένη ελληνογερμανική συμφωνία προβλέπει άλλον τρόπο καλύψεως του αριθμού των προς αντικατάσταση BMP-1, πλην της παραχωρήσεως ισαρίθμων Marder 1A3, επειδή δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μη υλοποιήσεως των συμφωνηθέντων, στα οποία φυσικά δεν προβλέπεται εναλλακτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.