Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Έντι Ζεμενίδης (HALC) εξηγεί ότι η αρχή της νέας εποχής στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι ο Μάικ Πομπέο

    Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας (HALC), της ισχυρότερης ομογενειακής οργάνωσης που είχαν ποτέ στις ΗΠΑ η Ελλάδα ...

   



Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας (HALC), της ισχυρότερης ομογενειακής οργάνωσης που είχαν ποτέ στις ΗΠΑ η Ελλάδα και η Κύπρος, καταγράφει το ρόλο του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη νέα εποχή των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή ο Έντι Ζεμενίδης σημειώνει μεταξύ άλλων:

Ο τέταρτος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα ήταν κατά γενική ομολογία ένα ακόμη θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών. Χάρη στις διαδοχικές κυβερνήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο έργο των κατά σειρά πρέσβεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ, καθώς και στην προσοχή και τη νομοθετική κατεύθυνση που δόθηκε σε αυτή τη συμμαχία από το αμερικανικό Κογκρέσο, η σχέση μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον βρίσκεται μακράν πιο μπροστά από ό,τι θα προέβλεπε κανείς όταν ο Αντονι Μπλίνκεν έφυγε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο τέλος της διακυβέρνησης Ομπάμα.

Όμως, το σωστό σημείο αναφοράς για αυτή τη σχέση δεν θα έπρεπε να θεωρείται το ταξίδι του προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα το 2016, αλλά το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο το 2020. Καθώς παρακολουθούσα τον υπουργό Εξωτερικών κ. Μπλίνκεν να αναχωρεί από την Αθήνα, ήταν αδύνατο να μη σκεφτώ το τραγούδι από τη διαφήμιση του Μάικλ Τζόρνταν «Be like Mike».


Προτού ξεκινήσει η γκρίνια ότι παραβλέπω την πρόοδο που έγινε, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: η κυβέρνηση Μπάιντεν συνέχισε να οικοδομεί αυτή τη στρατηγική σχέση και τη διατηρεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, ο υπουργός κ. Πομπέο χάρισε στον υπουργό κ. Μπλίνκεν μια αφετηρία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν την αξιοποίησε στο έπακρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.