Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανησυχία CIA για την εμβάθυνση της συμμαχίας Ρωσίας- Ιράν (και η τουρκία από κοντά)

«Η συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα, σε μια πολύ επικίνδυνη κατεύθυνση, με την έννοια ό...





«Η συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα, σε μια πολύ επικίνδυνη κατεύθυνση, με την έννοια ότι γνωρίζουμε ότι οι Ιρανοί έχουν ήδη παραδώσει εκατοντάδες drones κρούσης στους Ρώσους που χρησιμοποιούν για να προκαλέσουν πόνο στουςΟυκρανούς αμάχους και στην ουκρανική αστική υποδομή. Γνωρίζουμε ότι έχουν, επίσης, παραδώσει, όπως γνωρίζετε, πυροβολικό και πυρομαχικά αρμάτων μάχης", είπε ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς στο «Face the Nation» του CBS.

Μάλιστα, καθόρισε αυτήν την ραγδαία εξέλιξη ως «ανησυχητική».

Η CIA, είπε, βλέπει επίσης ενδείξεις ότι η Ρωσία προσφέρεται να βοηθήσει τους Ιρανούς με το πρόγραμμα πυραύλων τους και τουλάχιστον εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής μαχητικών αεροσκαφών στο Ιράν σε αντάλλαγμα τη στρατιωτική βοήθεια σε συνεχιζόμενες εχθροπραξίες.

Ο Μπερνς περιέγραψε επίσης τη συνομιλία του με τον διευθυντή της ρωσικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών και σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν «υπερβολικός» για την ικανότητά του να νικήσει την Ουκρανία.

Περιέγραψε τη συζήτηση που είχε με τον Ναρίσκιν ως «αρκετά απογοητευτική», αλλά σημείωσε ότι κατανόησε ορισμένα βασικά σημεία.

«Ο στόχος μου δεν ήταν να μιλήσω για διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι κάτι που οι Ουκρανοί θα πρέπει να συζητήσουν με τους Ρώσους όταν το κρίνουν σκόπιμο. Η ιδέα ήταν να καταστήσω σαφές στον Ναρίσκιν –και μέσω αυτού, στον Πρόεδρο Πούτιν– τις σοβαρές συνέπειες αν ποτέ η Ρωσία επιλέξει και χρησιμοποιήσει ένα πυρηνικό όπλο οποιουδήποτε είδους. Και νομίζω ότι ο Ναρίσκιν κατάλαβε τη σοβαρότητα αυτού του ζητήματος και νομίζω ότι ο πρόεδρος Πούτιν το κατάλαβε επίσης», σημείωσε ο Μπερνς.

Ερωτηθείς γιατί η συζήτηση ήταν αποκαρδιωτική, ο Μπερνς πρόσθεσε:

«Υπήρχε μια πολύ προκλητική στάση και από την πλευρά του κ. Ναρίσκιν, μια αίσθηση αλαζονείας και ύβρεως που αντανακλούσε την άποψη του Πούτιν - τη δική του πεποίθηση σήμερα ότι θα μπορούσε να κάνει τον καιρό να λειτουργήσει γι' αυτόν, ότι πιστεύει ότι μπορεί να καταστρέψει τους Ουκρανούς, ότι μπορεί να κουράσει τους ευρωπαίους συμμάχους μας, ότι η πολιτική κούραση θα κυριαρχήσει τελικά».

--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.