Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίδομα Στόλου: «Αγώνας δρόμου» για την καταβολή του – Στην εξίσωση και οι Ειδικές Δυνάμεις

   Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται τα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας τα τελευταία 24ωρα στην προσπάθεια τους να εκπληρώσουν την υπόσχεση που ...

  



Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται τα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας τα τελευταία 24ωρα στην προσπάθεια τους να εκπληρώσουν την υπόσχεση που δόθηκε δια στόματος του πρωθυπουργού, τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη Θεσσαλονίκη, ώστε να χορηγηθεί το επίδομα στόλου στα στελέχη του πολεμικού Ναυτικού που αντιμετώπισαν με επιτυχία την κρίση με το «Oruc Reis».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πηγών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η διαδικασία για το επίδομα Στόλου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και σε κάθε περίπτωση πριν την προκήρυξη των εκλογών η οποία, όπως όλα δείχνουν, τοποθετείται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Όπως πληροφορείται το OnAlert, ένας από τους λόγους καθυστέρησης είναι ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διεύρυνση του επιδόματος και στις ειδικές δυνάμεις, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Η ένταξη των στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων στη χορήγηση του οικονομικού βοηθήματος απαιτεί επιπλέον διοικητικές πράξεις και αλλαγές αφού ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Άμυνας, με βάση τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, ήταν να δοθεί μόνο το επίδομα στόλου. Στη συνέχεια τα πράγματα όμως άλλαξαν και η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει δεκτή την εισήγηση Φλώρου για επέκταση του επιδόματος.

Η απόφαση αυτή αυξάνει το ύψος των πιστώσεων από 19 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονταν αρχικά στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Η διάθεση επιπλέον 6 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό αποτελεί πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο καλείται να ισορροπήσει μεταξύ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ικανοποίησης κοινωνικών και επαγγελματικών αιτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.