Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σαρακοστή: Τα «μυστικά» για να φτιάξετε μόνοι σας την πιο νόστιμη ταραμοσαλάτα

Η ταραμοσαλάτα έχει την… τιμητική της αυτές τις ημέρες καθώς «κοσμεί» το τραπέζι της Σαρακοστής. Πώς θα φτιάξετε όμως, την πιο νόστιμη ταραμ...





Η ταραμοσαλάτα έχει την… τιμητική της αυτές τις ημέρες καθώς «κοσμεί» το τραπέζι της Σαρακοστής. Πώς θα φτιάξετε όμως, την πιο νόστιμη ταραμοσαλάτα; Οι συνταγές είναι πολλές και η κάθε νοικοκυρά έχει τα δικά της μικρά ή μεγάλα «μυστικά».

Μία από τις πιο νόστιμες και απλές συνταγές είναι εκείνη του Άκη Πετρετζίκη. Ακολουθήστε την πιστά και δεν… θα χάσετε.

Υλικά

300 γρ. ψωμί, χωρίς κόρα
1,2 λίτρα νερό
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
200 γρ. ταραμά, λευκός
χυμό λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
ξύσμα λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. σπορέλαιο
Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ψωμί και 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει πολύ καλά. Βάζουμε μια πετσέτα σε ένα δεύτερο μπολ και ρίχνουμε μέσα το ψωμί με το νερό.

Κλείνουμε το ψωμί στην πετσέτα και το στύβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία του. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια, το σκόρδο και 200 γραμ. νερό, και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, που έχουμε στρώσει μία πετσέτα, και τα στραγγίζουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Μεταφέρουμε ξανά το μείγμα σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τον ταραμά, το ψωμί, τον χυμό και το ξύσμα από 2 ή 3 λεμόνια (ανάλογα με την οξύτητά τους) και πιπέρι.

Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο. Αν δεν έχουμε καπάκι με άνοιγμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο σε δόσεις ανά 50 γρ. η κάθε μία.

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι και σερβίρουμε με τις ελιές, το ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.