Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αντιπολίτευση στη Λευκορωσία ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε ρωσικό ιπτάμενο ραντάρ

   Η εξόριστη λευκορωσική αντιπολίτευση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης και διοί...

  



Η εξόριστη λευκορωσική αντιπολίτευση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης και διοίκησης καταστράφηκε σε αεροδρόμιο κοντά στο Μινσκ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που (κατά την αντιπολίτευση) ήταν «η πιο επιτυχημένη επιχείρηση δολιοφθοράς» στη χώρα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Το αεροσκάφος καταστράφηκε στο αεροδρόμιο Ματσούλιστσα, κοντά στο Μινσκ, ανέφερε μέσω Twitter ο Φράνακ Βιακόρκα, σύμβουλος και στενός συνεργάτης της Σβετλάνας Τσιχανούφσκαγια, της πιο εξέχουσας μορφής της λευκορωσικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «την επιχείρηση διεξήγαγαν δύο Λευκορώσοι» χρησιμοποιώντας UAVs. «Έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα και είναι ασφαλείς», πρόσθεσε.

Δεν ανέφερε ρητώς τον τύπο του αεροσκάφους που καταστράφηκε, αλλά τόνισε πως το κόστος του είναι 330 εκατομμύρια ευρώ. Η φωτογραφία που ανέβασε δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στην αντιπολίτευση, επρόκειτο για σοβιετικού σχεδιασμού A-50 (όπως το εικονιζόμενο).

«Είμαι περήφανη για όλους τους Λευκορώσους που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην υβριδική ρωσική κατοχή της Λευκορωσίας και να αγωνίζονται για την ελευθερία της Ουκρανίας», τόνισε από την πλευρά της μέσω Twitter η Τσιχανούφσκαγια.

Οι δηλώσεις αυτές των ηγετικών στελεχών της λευκορωσικής εξόριστης αντιπολίτευσης είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο. Ο ρωσικός στρατός δεν έχει αντιδράσει στις πληροφορίες περί καταστροφής του ιπτάμενου ραντάρ.

Η Λευκορωσία, ο μόνος σύμμαχος της Ρωσίας στην Ευρώπη στον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν συμμετέχει άμεσα στις ρωσικές επιχειρήσεις, όμως επέτρεψε τη χρήση του εδάφους της όταν άρχιζε η επίθεση πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με το Κίεβο, η Μόσχα χρησιμοποιεί λευκορωσικά αεροδρόμια για να πλήττει στόχους στην ουκρανική επικράτεια.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν πολλαπλασιάσει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια τους τελευταίους μήνες. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας εκφράζει φόβους πως η Λευκορωσία θα εμπλακεί ενεργά στη σύρραξη. Το Μινσκ λέει πως δεν θα εμπλακεί σε πόλεμο παρά μόνο αν υποστεί επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.