Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου δασκάλα μέσα στην τάξη

Μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μία 50χρονη δασκάλα, μέσα σε κατάμεστη τάξη σε σχολείο στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπως επιβεβαιώνουν οι εισαγγ...





Μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μία 50χρονη δασκάλα, μέσα σε κατάμεστη τάξη σε σχολείο στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπως επιβεβαιώνουν οι εισαγγελείς. Η άγρια δολοφονία συνέβη στο ρωμαιοκαθολικό ιδιωτικό σχολείο Saint-Thomas d’Aquin στην πόλη Saint-Jean-de-Luz κοντά στο Μπορντό.



Η δασκάλα ισπανικών έκανε μάθημα σήμερα, όταν ένας 16χρονος μαθητής εισέβαλε στην τάξη και της επιτέθηκε με μαχαίρι. Στην εκπαιδευτικό προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο, η άτυχη γυναίκα κατέληξε λόγω των τραυμάτων της, όπως δήλωσε ο Εισαγγελέας της Μπαγιόν, Τζερόμ Μπουριέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μία πηγή που συμμετέχει στις έρευνες τόνισε πως «γινόταν ένα μάθημα ισπανικών, όταν ο μαθητής εξαπέλυσε μια φρενήρη επίθεση στην δασκάλα» και συμπλήρωσε: «Την μαχαίρωσε στο στήθος».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο μαθητής ακινητοποιήθηκε από άλλους συμμαθητές του μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικές αρχές και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σημείο. Υπάρχουν αναφορές ότι ενδεχομένως αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας.

Όπως μεταδίδουν, σε αυτό το στάδιο της έρευνας δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατία.

«Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους μαθητές. Θα πάω αμέσως στο σημείο», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Παπ Ντιαγιέ. «Δεν μπορώ να φανταστώ το τραύμα που αυτό αντιπροσωπεύει σε τοπικό επίπεδο και γενικότερα σε εθνική κλίμακα», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ολιβέ Βεράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.