Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας Ελλάδας-Ισραήλ - Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

Από την Δευτέρα 20 έως την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 και στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και Ισραήλ, πραγματοποιήθηκαν γι...





Από την Δευτέρα 20 έως την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 και στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και Ισραήλ, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος συνεκπαιδεύσεις με τις Χερσαίες Δυνάμεις του Ισραήλ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πλαίσιο των εν λόγω συνεκπαιδεύσεων συμφωνήθηκε κατά τις συνομιλίες που είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον πρώην Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας Αντιστράτηγο Aviv Kohavi, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ τον Ιούνιο του 2022 και περιλάμβαναν συμμετοχή των Ισραηλινών Δυνάμεων σε δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, όπως παρακάτω:

  • Στην Άσκηση τύπου CFX/LIVEX (Command Post Exercise/Live Exercise) με την ονομασία «THRACIAN COOPERATION – 23 (THRACO 23), η οποία διεξάγεται από 13 - 24 Φεβρουαρίου στο Πεδίο Βολής Αρμάτων «ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΟΥ» στην Ξάνθη με την συμμετοχή των ΗΠΑ και αντικείμενα διεξαγωγής αεροκίνητων επιχειρήσεων, επιχειρήσεων σε κατοικημένους τόπους, τερματικής καθοδήγησης πυρών (Joint Τerminal Αttack Controller - JTAC) Μαχητικών Αεροσκαφών, εκτέλεση βολών Ε/ΕΠ AH-64, πυρών Πυροβολικού και Αρμάτων, όπως και χρήση Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών (ΣΕΤΕ).
  • Στην Άσκηση τύπου CPX/LIVEX με την ονομασία «ΤΑΜΣ ΔΜ» στο Πεδίο Ασκήσεων «ΑΜΠΕΛΩΝΑ» στην Κομοτηνή, με αντικείμενα ανάπτυξης Κινητού Σημείου Εφοδιασμού Καυσίμων (ΚΣΕΦΚ) Ελικοπτέρων και κινητού αρτοποιείου εκστρατείας.
  • Σε αγώνα σε αστικό περιβάλλον στο Πεδίο Ασκήσεων της Ξάνθης και στο Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης στον Αγώνα Κατοικηµένων Τόπων και Ειρηνευτικών Αποστολών (ΕΚΕΑΚΤΕΑ) στο Κιλκίς, σε αντικείμενα εκκαθάρισης οικίας, καταρρίχησης με τεχνικές fast-rope και rappel, βολών Μάχης Ταχείας Αντίδρασης, καθώς και παροχής Α΄ Βοηθειών Πεδίου Μάχης.
  • Σε αντικείμενα ανταλλαγής πληροφοριών και τεχνογνωσίας για την εξουδετέρωση εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανημάτων και μηχανισμών, καθώς και αυτοσχέδιων μηχανισμών στην Σχολή Μηχανικού.
  • Στην εκπαίδευση Ισραηλινών Αξιωματικών των Τεθωρακισμένων στο Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και στην ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες του Συστήματος Διαχείρισης Μάχης ΗΝΙΟΧΟΣ των αρμάτων LEO 2HEL.
  • Στην επίδειξη σε αντικείμενα που αφορούν στην επιτήρηση και φύλαξη συνόρων στην Αλεξανδρούπολη, στο Σουφλί και στο Διδυμότειχο, επί υποθετικού σεναρίου αποτροπής, με ανάπτυξη περιπόλων με στοιχεία στρατιωτικών σκύλων, ηλεκτροοπτικούς (Η/Ο) αισθητήρες και κάμερες.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.