Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βουλγαρία: Ο πρώην πρωθυπουργός Μπορίσοφ ζητά το ξήλωμα της επιγραφής του Σοβιετικού Στρατού

  Ο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ με αφορμή της συμπλήρωσης ενός έτους της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και του βανδαλισμού της μαρμά...

 



Ο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ με αφορμή της συμπλήρωσης ενός έτους της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και του βανδαλισμού της μαρμάρινης επιγραφής στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατού στη βουλγαρική πρωτεύουσα τάχθηκε υπέρ της αφαίρεσης της.

«Η πλάκα αυτή πρέπει να αφαιρεθεί. Ας απαιτήσει ο Μητροπολιτικός Δήμος την αφαίρεση αυτής της πλάκας, η ίδια η λέξη βανδαλισμός πρέπει να είναι τέτοια κατά την έννοια του νόμου. Αλλά για κάτι τόσο σωστό, θα έπρεπε να είχε καταργηθεί στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια βάρβαρη επιθετικότητα, όχι ένας πόλεμος απελευθέρωσης, γι' αυτό καλούμε να προβεί σε γρήγορα μέτρα ο περιφερειάρχης. Δεν μπορούμε, σε αυτή την επιθετικότητα και το αιματοκύλισμα, να πάρουμε παρόμοια θέση όπως κάναμε πριν από ένα χρόνο, τώρα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Η Ζαχαρίεβα ( πρώην ΥΠΕΞ) βρίσκεται στο Κίεβο μαζί με πολιτικούς από 13 ευρωπαϊκές χώρες με αφορμή την επέτειο του πολέμου, ανακοίνωσε ο Μπορίσοφ.

«Έσπασε το πρωί τη μαρμάρινη επιγραφή»

Σύμφωνα με τη βουλγαρική τηλεόραση Nova ένας 61χρονος το πρωί έσπασε την μαρμάρινη επιγραφή στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατού με μια βαριοπούλα, που όπως δήλωσε «ούτε ντρέπεται, ούτε λυπάται για την πράξη του». Τόνισε, μάλιστα, ότι το έκανε πρωί αυτό γιατί δεν φοβάται.

«Με παρακίνησε η αδιαλλαξία μου απέναντι στον πόλεμο. Με παρακίνησε η ομιλία του Πούτιν, που σκλήρυνε τον τόνο σε αυτόν τον πόλεμο, καθώς και οι ενέργειες της κυρίας Μιτροφάνοβα (πρέσβειρα της Ρωσίας), η οποία έβαλε λουλούδια σε αυτό το μνημείο την παραμονή της επετείου του πολέμου. Αποφάσισα αυθόρμητα ότι έπρεπε να κάνω κάτι, να εκφράσω την πικρία και την αγανάκτησή μου», είπε ο Σβετλοζάρ Ραγιάνοφ στην κάμερα της NOVA, όπου εργάζεται ως μεταφραστής από τα γερμανικά.

Ωστόσο, όπως είπε, δέχεται ήδη, απειλές για την πράξη του αυτή.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.