Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κάτι μαγειρεύουν για την Κύπρο... Κωνσταντινούπολη: Συνάντηση Ερντογάν με «πρόεδρο» και «πρωθυπουργό» του Ψευδοκράτους!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δέχθηκε σήμερα τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ και Ουνάλ Ουστέ...





Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δέχθηκε σήμερα τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ και Ουνάλ Ουστέλ, αντίστοιχα.

Η συνάντηση έγινε στην έπαυλη Βαχντετίν και όπως επισημαίνουν τα τουρκικά δημοσιεύματα οι θύρες ήταν κλειστές για τον Τύπο.

Σημειώνεται ότι ο Τατάρ στα μέσα της εβδομάδας είχε συναντήσει με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο ο Χριστοδουλίδης προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Είχαμε μια πρώτη πολύ καλή συνάντηση γνωριμίας. Ανταλλάξαμε απόψεις για αριθμό θεμάτων. Κρατώ το θέμα των σεισμών. Συζητήσαμε συγκεκριμένα και υπάρχουν κάποιες προτάσεις που ήδη έγιναν, απάντησε και για την πρόταση του Ερσίν Τατάρ για δικοινοτική συνεργασία.

Εισηγήθηκα αν μπορούμε μαζί να στείλουμε ένα κοινό θέμα για το ζήτημα των αγνοουμένων. Θεωρώ πως θα υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση, μαζί με τις συζύγους μας. Επαναλαμβάνω εκτιμώ πως ήταν μια καλή συνάντηση.

Εξέφρασα τη δική μου ετοιμότητα αναγνωρίζοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις ώστε να σπάσουμε το αδιέξοδο, πάντα στο πλαίσιo των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Επί της ουσίας δεν έγινε διαπραγμάτευση. Έγινε ανταλλαγή απόψεων.

Για να φτάσουμε εκεί ευελπιστώ να καταστεί εφικτό μέσα από αριθμό συναντήσεων. Ανέφερα στον κ. Τατάρ ότι η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για επανέναρξη συνομιλιών μέσα στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Το πλαίσιο λύσης δεν είναι υπό συζήτηση. Έκανα μια πρώτη αναφορά, όχι εις βάθος για τη θέση μου σε σχέση με την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η θέση της ε/κ πλευράς στο θέμα της κυριαρχικής ισότητας, συνεχίζει να είναι σε ισχύ.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση ξεφεύγει από το πλαίσιο λύσης, άρα δεν είναι προς συζήτηση. Δεν είναι εύκολα τα πράματα, θέλω να είμαι ειλικρινής, αλλά είμαστε έτοιμοι να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό».
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.