Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτά είναι τα 5 πιο ακριβοπληρωμένα και περιζήτητα «ψηφιακά επαγγέλματα»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μισθοί και η ζήτηση εργατικού δυναμικού στον κλάδο της τεχνολογίας έχουν αυξηθεί. Ήδη από το 2018 σχετικές έρε...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μισθοί και η ζήτηση εργατικού δυναμικού στον κλάδο της τεχνολογίας έχουν αυξηθεί. Ήδη από το 2018 σχετικές έρευνες που έγιναν στις Βρυξέλλες, ανέφεραν ότι «μέχρι το 2020 θα είναι επιτακτική η ανάγκη για κάλυψη 1.000.000 θέσεων εργασίας ψηφιακών επαγγελμάτων στην ΕΕ». Φυσικά ο αριθμός αυτός με τα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία, στην πραγματικότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η Hightech Partners, μία από τις κορυφαίες εταιρείες αναζήτησης στην Ευρώπη που επικεντρώθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), κυκλοφόρησε τη λίστα με τα 5 πιο περιζήτητα προφίλ ψηφιακών επαγγελμάτων – αλλά και τις αμοιβές που αυτά προσφέρουν.

Η λίστα βασίζεται σε περισσότερες από 300 σχετικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ευρώπη για 18 μήνες.

Σημειώνεται ότι οι μισθοί που αναγράφονται πιο κάτω, δεν συμπεριλαμβάνουν ενδεχόμενα Bonus ή άλλες παροχές που μπορεί να πολλαπλασιάζουν τις εισπράξεις, πέραν του ετήσιου μισθού.


5. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ - Chief data science officer (CDSO)

€100.000 έως €200.000 ετησίως

Αναφορές σε: CIO ή CFO, ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας.

Πιστοποιήσεις και πτυχία: Μεταπτυχιακό στην Πληροφορική, Μεταπτυχιακό στα Μαθηματικά ή Στατιστική.

Εμπειρία: 5-10 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση πληροφοριών (IM), δεξιότητες - συμπεριλαμβανομένης της γνώσης εργασίας της υποδομής πληροφορικής, διαφόρων τεχνολογιών / πλατφορμών και ευθυγραμμισμένων λύσεων προμηθευτών και των δυνατοτήτων που προσφέρουν - καθώς και εμπειρία κορυφαίων μεγάλων προγραμμάτων IM.

Hard Skills: Εμπειρία τομέα, γνώση για στατιστικά, μαθηματικά και προγνωστικά μοντέλα, ηγεσία προγράμματος, επικοινωνία, διαχείριση πληροφοριών, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, επιχειρηματική προοπτική και στρατηγική

Soft Skills: Ενθουσιώδεις, οραματιστές, συνεργάσιμοι, επικοινωνιακοί, ευέλικτοι και αναλυτικοί.

Ευθύνη: Ο επιστήμονας δεδομένων λέγεται ότι είναι η πιο ελκυστική δουλειά του 21ου αιώνα. Για το άμεσο μέλλον, οι ειδικευμένοι επιστήμονες μεγάλων δεδομένων θα έχουν μεγάλη ζήτηση και θα μπορούν να κερδίζουν πολύ υψηλούς μισθούς. Για να είναι επιτυχημένοι, οι επιστήμονες δεδομένων πρέπει να έχουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της γνώσης των στατιστικών, των μαθηματικών και της προγνωστικής μοντελοποίησης καθώς και της επιχειρηματικής στρατηγικής. Αλλά δεν τελειώνει εκεί - θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν την ανάπτυξη προϊόντων και τις ανησυχίες σχετικά με θέματα όπως το απόρρητο, ενώ ταυτόχρονα να μπορούν να επικοινωνούν με σαφήνεια τα ευρήματά τους.


4. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – Chief Data Officer (CDO)

€100.000 έως €250.000, ετησίως

Αναφορές σε: CIO, CTO ή CFO ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας.

Πιστοποιήσεις και πτυχία: Μεταπτυχιακό στην Πληροφορική, Μεταπτυχιακό στα Μαθηματικά ή Στατιστική, Μεταπτυχιακό στη Μηχανική.

Εμπειρία: 10 χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση δεδομένων και στη διαχείριση πληροφοριών, αλλά δεν πρέπει απαραίτητα να θεωρηθεί τεχνικός ρόλος.

Hard Skills: Εμπειρία τομέα και συγκεκριμένα σχετικά εργαλεία, διαχείριση προγραμμάτων, επικοινωνία, διαχείριση πληροφοριών.

Soft Skills: Αναλυτικός, ηγετικός, συνεργάσιμος, να μπορεί να επηρεάζει, οραματιστής.

Ευθύνη: Ένας CDO είναι υπεύθυνος για τη συνολική στρατηγική δεδομένων εντός ενός οργανισμού. Εάν εφαρμοστούν μεγάλα δεδομένα σε ολόκληρο τον οργανισμό, οι υπεύθυνοι δεδομένων έχουν την ευθύνη για τη διασφάλιση της σωστής και ορθής εφαρμογής της στρατηγικής. Καθώς η λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων γίνεται όλο και πιο σημαντική σε οργανισμούς, ένας Αρχηγός Δεδομένων είναι συνήθως μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου και αναφέρεται απευθείας στο Διευθύνοντα Σύμβουλο.


3. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΡΓΟΥ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – Project / Program Manager

€100.000 έως και πάνω από €250.000 ετησίως

Αναφορές σε: Επικεφαλής παράδοσης, επικεφαλής επιχειρήσεων, επικεφαλής προγραμμάτων.

Πιστοποιήσεις και πτυχία: PMP, PMI, Prince 2, Agile / Scrum κ.λπ. Το ITIL, COBIT είναι ένα πλεονέκτημα. Ένα Μεταπτυχιακό στη Μηχανική Επιχειρήσεων είναι επίσης αρκετά χρήσιμο.

Εμπειρία: Ανάλογα με το μέγεθος του έργου μπορεί να είναι 5-15 χρόνια. Σε κάποιες περιπτώσεις διαχειρίζονται έργα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ για πολλά χρόνια.

Hard Skills: Διαχείριση κινδύνων, διαχείριση ενδιαφερομένων, P&L, σχεδιασμός, διαχείριση προμηθευτών, διαχείριση αλλαγών, κορυφαίες και παρακινητικές ομάδες, ανάπτυξη εφαρμογών, στήσιμο υποδομής.

Soft Skills: Προσοχή στις λεπτομέρειες, ικανότητα πρόληψης γεγονότων που ενδέχεται να συμβούν, στοχοπροσήλωση, αποτελεσματικά, ανθεκτικότητα στο άγχος, ικανότητα διαπραγματευτική, αποφασιστικότητα, επικοινωνία.

Ευθύνη: Αυτό είναι ένα από τα πιο περιζήτητα επαγγελματικά προφίλ σε όλη την Ευρώπη. Τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς οργανισμούς και μπορούν να έχουν προϋπολογισμούς αρκετών εκατομμυρίων ή δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές έργων έχουν τεράστια ευθύνη να παρέχουν έγκαιρα, υψηλής ποιότητας εργασία. Για τους διαχειριστές έργων, η γνώση του λειτουργικού τομέα όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες, η ενέργεια ή οι βιομηχανίες κοινής ωφέλειας είναι ένα πλεονέκτημα.


2. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ / ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΜΕΓΑΛΩΝ) ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – Βig Data Competence Center BU Director

€150.000 έως €250.000 ετησίως

Πιστοποιήσεις και πτυχία: Μεταπτυχιακό στην Πληροφορική ή Μηχανική.

Εμπειρία: 10-15 χρόνια στη διαχείριση έργων Big Data και Analytics.

Hard Skills: Σχεδιασμός Analytics, API συλλογής δεδομένων, διαχείριση ατόμων, P&L, σχέση πελατών, επικοινωνία.

Soft Skills: Πάθος, αποφασιστικότητα, προσανατολισμός στα αποτελέσματα, ηγετικές ικανότητες, όραμα, αναλυτική σκέψη, ευελιξία, επιχειρηματική προοπτική.

Ευθύνη: Πρόκειται για έναν ρόλο δημιουργίας εσόδων που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση της προσφοράς επιχειρηματικής ευφυΐας IT Services σε μια εταιρεία. Η επιχειρηματική ευφυΐα είναι όλα τα δεδομένα και οι εφαρμογές που βοηθούν στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων μιας επιχείρησης. Ο Διευθυντής BU του Big Data Competence Center είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική, λειτουργική, οικονομική και ανθρώπινη διαχείριση του BU και παρέχει όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με BI και BI στους πελάτες. Συνήθως είναι βασικά μέλη της ηγετικής ομάδας και είναι υπεύθυνος για τα κέρδη και τις ζημίες BU.


1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ / ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - CHIEF DIGITAL OFFICER (CDO)

€250.000 ετησίως

Αναφορές σε: Διευθύνων Σύμβουλος - CEO
Πιστοποιήσεις και πτυχία: Μεταπτυχιακό στην Πληροφορική ή Μηχανική.

Εμπειρία: 15-20 χρόνια κορυφαίας εμπειρίας στην ψηφιακή αγορά.

Hard Skills: P&L, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, βαθιά γνώση των ψηφιακών τεχνολογιών.

Soft Skills: Ενθουσιώδεις, οραματιστές, συνεργάσιμος, ευέλικτος, επιθυμία αύξησης γνώσεων, δημιουργικότητα, σύνθετη σκέψη, ηγετικές ικανότητες.

Ευθύνη: Πολλές εταιρείες προσλαμβάνουν ένα CDO προτού ορίσουν πλήρως τον ρόλο του. Αυτό συμβαίνει επειδή θεωρείται ως απαραίτητη σύγχρονη προσθήκη σε οποιαδήποτε ψηφιακή εταιρεία. Υπάρχουν ορισμένες βασικές λειτουργίες, ωστόσο, που κάθε CDO θα πρέπει να μπορεί να εκτελεί: χαρτογράφηση ψηφιακών δυνατοτήτων και στρατηγικών προτεραιοτήτων, υποστηρικτής της καινοτομίας ψηφιακών διεργασιών, ανάπτυξη ψηφιακών έργων και προσφορών πελατών, μέτρηση αποδοτικότητας, ανάπτυξη και διατήρηση κορυφαίων ψηφιακών ταλέντων. Επωμίζεται επίσης την ευθύνη της ανάπτυξης νέων ψηφιακών δυνατοτήτων. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι στο επόμενο διάστημα, όταν η ψηφιοποίηση γίνει η νέα καθολική και ακλόνητη πραγματικότητα, αυτός ο τίτλος θα εξαφανιστεί και οι ευθύνες θα ανατεθούν στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ή στο CIO.

ΠΗΓΗ: .hightechpartners.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.