Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέες καταγγελίες για την ψευτογιατρό που οδήγησε στον θάνατο 36χρονη μητέρα - «Είναι εγκληματίας»

      Σοκάρουν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη νέα υπόθεση ψευτογιατρού. Η ογκολόγος κατηγορείται ότι οδήγησε στον θάνατο δύο ...

     



Σοκάρουν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη νέα υπόθεση ψευτογιατρού. Η ογκολόγος κατηγορείται ότι οδήγησε στον θάνατο δύο ασθενείς, ενώ σύμφωνα με απόφαση του ιατρικού συλλόγου δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά της για τρία χρόνια

Μία νέα καταγγελία σε βάρος της γιατρού, την οποία οι γονείς μίας 36χρονης μητέρας καταγγέλλουν ότι οδήγησε στον θάνατο βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από το MEGA.

Συγγενής ενός 53χρονου άνδρα με καρκίνο μιλά στο MEGA και ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη ογκολόγος, του διέκοψε την αγωγή με κορτιζόνη, με συνέπεια δύο εβδομάδες μετά, ο άνθρωπος αυτός να καταλήξει.

«Σταματήσαμε ό,τι μας έδιναν, εκείνος αμέσως άρχισε να φθίνει, μας έλεγε είναι λογικό», λέει η ανιψιά του 53χρονου. Η ογκολόγος μάλιστα την ώρα που οι γιατροί έδιναν δύο μήνες ζωής στον συγκεκριμένο άνδρα ισχυριζόταν ότι όλα θα πάνε καλά, αρκεί να πάρει τα σκευάσματα που του έδινε εκείνη. «"Δεν έχει ανέβει στο κεφάλι, σας κοροϊδεύουν, όλα καλά θα πάνε", του έλεγε».

Αποκλειστικά στην εκπομπή του Mega μίλησε ο αδελφός της 36χρονης που άφησε την περασμένη εβδομάδα την τελευταία της πνοή, «χτυπημένη» από τον καρκίνο, ο οποίος περιγράφει ίδια τακτική.

«Όλοι οι γιατροί μάς είπαν ότι αργήσαμε. "Δεν έχεις τίποτα, μόνο εναλλακτική θεραπεία, θα γίνεις καλά", της έλεγε».

Η απάντηση της γιατρού

Η γιατρός πάντως, είναι κατηγορηματική, ότι δεν έχει βλάψει κανέναν. 

  • Εσείς είστε παθολόγος ογκολόγος σωστά;
  • Σωστά. Εγώ είναι γνωστό ότι δεν κάνω χημειοθεραπείες, ο κάθε γιατρός κάνει αυτό που θέλει σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, άρα όποιος έρχεται σε εμένα έρχεται για να μην κάνει χημειοθεραπείες. Δεν καταλαβαίνω τι λέτε, άμα δεν είσαστε γιατρός τώρα τι να το συζητάω μαζί σας; Εγώ κάνω τη δουλειά μου και σωστά και δεν έχω κάνει σε κανέναν κακό.

«Κάτι κυστούλες είναι»

Το Mega παρουσιάζει έναν διάλογο ανάμεσα στη γιατρό και την άτυχη 36χρονη:

36χρονη: Ήρθε η ογκολόγος του νοσοκομείου εδώ, έχω τρύπες, λέει, στα οστά, από καρκίνο και βλάβες στο συκώτι.

Ογκολόγος: Ποιος στο είπε αυτό;

36χρονη: Αυτή η ογκολόγος, εδώ. Και αμφισβήτησε όλα όσα είπες, έχω στα οστά μετάσταση και έξι βλάβες, λέει στο συκώτι. Θα με τρελάνουν.

Ογκολόγος: Όχι καλέ! Κάτι μικρές κυστούλες είναι. Δεν υπάρχουν βλάβες στο συκώτι.

36χρονη: Κι αυτό, τώρα, είναι κακοήθεια, μέσα, που βλέπουν;

Ογκολόγος : Όχι είπαμε! Ό,τι σου έγραψα στο χαρτί ισχύει. Δε σου γράφω ψέματα εγώ. Λοιπόν, εντάξει… έτσι λένε, έτσι λέμε εμείς οι ογκολόγοι στα νοσοκομεία.

36χρονη: Όχι! Δε με καλύπτει τώρα αυτό που μου λες. Κι εγώ τι θα κάνω τώρα;

Ογκολόγος: Αυτά στα είπε εσένα ότι έχεις μεταστάσεις;

36χρονη: Ναι. Εδώ μπροστά μου.

Ογκολόγος: Ναι, αλλά έτσι, φόρα, σε σένα ή στους δικούς σου;

36χρονη: Όχι, μαζί ήμασταν όλοι.

Ογκολόγος: Κάνεις πλάκα τώρα.

36χρονη: Όλοι, όλοι μαζί.

Ογκολόγος: Έχουμε ξεφύγει τελείως Κι αν εσύ πήγαινες να αυτοκτονήσεις τώρα κάτω από το μπαλκόνι γιατί την πίστευες; Πρέπει να πάρουμε τον φάκελο. Γι’ αυτό μην τσακώνεσαι μαζί τους. Πρόσεχε τι σου βάζουν μόνο και όταν θα βγεις θα βρούμε τι είχες.

Ο αδελφός της 36χρονης που πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα επιμένει στην καταγγελία της οικογένειάς του.

«Δεν την άφηνε να κάνει καμία εξέταση, ακόμη και την αξονική που έκανε μόνη της, δεν την άφηνε να βάλει σκιαγραφικό για τις ακτινοβολίες και τέτοια, δεν την άφηνε για δεύτερη γνώμη».

Οι γονείς της άτυχης 36χρονης, μιλώντας στο MEGA, λένε: «Αυτή το κατέστρεψε το παιδί μου, αυτή το πήγε στον άλλο κόσμο γιατί του έδινε ψεύτικες ελπίδες με αυτά παρασκευάσματα. Δεν του έδινε ποτέ να κάνει εξετάσεις για να μη φαίνονται αυτά, για να μπορεί αυτή, πώς να τη χαρακτηρίσω, να της παίρνει τα λεφτά. Η κόρη μου την πίστεψε και αποπλανήθηκε με πολύ βαρύ τρόπο», λέει η μητέρα της 36χρονης, συμπληρώνοντας:

«Ήμουν αντίθετη από την πρώτη στιγμή. Την πείσανε εύκολα, πείστηκε ότι θα προφυλάξει τον εαυτό της. (…) Μιλάμε για χιλιάδες χρήματα για αυτά τα σκευάσματα, μέσα σε 2 χρόνια, 5.000 – 10.000 ευρώ. Δε με ενδιαφέρουν τα χρήματα, μακάρι να της χάριζα και να είχα το παιδί μου».

«Είναι εγκληματίας. Τέλος!» λέει ο πατέρας της 36χρονης. «Λες και της είχε βάλει παρωπίδες, δεν ξέρω πως το έφερε βόλτα έτσι το παιδί μου».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.