Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: «Είδα στον πάγκο το παιδί πεθαμένο» – Μαρτυρίες για την ανακοπή του 18χρονου

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 18χρονο που υπέστη ανακοπή σε γήπεδο 5Χ5 στη Θεσσαλονίκη. Παραμένει διασωληνωμένος σε νοσοκομείο… Διασωληνωμέν...





Κορυφώνεται η αγωνία για τον 18χρονο που υπέστη ανακοπή σε γήπεδο 5Χ5 στη Θεσσαλονίκη. Παραμένει διασωληνωμένος σε νοσοκομείο…

Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται ο 18χρονος που κατέρρευσε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου του 2023 στη διάρκεια φιλικού αγώνα σε γήπεδο 5Χ5 στις εγκαταστάσεις του Ηρακλή επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξανδρος Σάμπα, υπεύθυνος γηπέδων 5Χ5 στη Θεσσαλονίκη περιγράφει: «Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα που είχε προσέλθει η παρέα των νεαρών 18-19 ετών και αφότου ξεκίνησαν το ζέσταμα κάποια στιγμή το παλικάρι άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και ζαλάδες. Κάθισε λίγο στον πάγκο, μετά από λίγα λεπτά είπε ότι αισθάνεται καλύτερα και με το που ξεκίνησε το παιχνίδι είπε ότι μπορώ να παίξω κανονικά.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε το παιχνίδι ήμουν παρών. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη, ανέβηκα προς τον αποθηκευτικό χώρο και τότε με καλεί ένας προπονητής του Ηρακλή και μου λέει “Αλέξανδρε έλα όσο πιο γρήγορα μπορείς, ένα παιδί έχει λιποθυμήσει”. Πηγαίνω με σπριντ προς το γήπεδο, βλέπω το παιδί να είναι ξαπλωμένο στον πάγκο. Αστραπιαία ήρθε και ο φυσιοθεραπευτής του Ηρακλή με τον απινιδωτή και ξεκίνησε να του κάνει ανανήψεις.

Μετά από λίγα λεπτά το παιδί άρχισε να έχει και πάλι τις αναπνοές του, ενώ μετά από 10 λεπτά έφτασε και το ΕΚΑΒ, παρέλαβαν το παιδί και το έβαλαν στο ασθενοφόρο. Ο νεαρός έπαθε εκ νέου καρδιακό επεισόδιο και οι διασώστες έδιναν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ για πάνω από μία ώρα.

Ενα λεπτό πριν φύγουν οι διασώστες και ενώ τον είχαν διασωληνωσει, τους ρώτησα και μου είπαν ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμη η κατάστασή του. Μετά από επικοινωνία με μέλος της παρέας, έμαθα ότι είναι πολύ κρίσιμη η κατάστασή του και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου. Επικοινώνησε άλλες δύο φορές και τα νεότερα που έχω είναι ότι το παιδί εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι φίλοι του και όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν σοκαριστεί, ενα – δύο παιδιά έκλαιγαν κιόλας. Ρωτούσαν συνέχεια εμένα και τους διασώστες, ανησυχούσαν. Από μαρτυρίες των φίλων του δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι όλες οι ενέργειες γίνανε αστραπιαία και όλοι όσοι βοήθησαν έκαναν το καλύτερο δυνατόν»

«Χθές ο γιος μου έπαιζε μπάλα και έτυχε να είμαι εδώ. Ξαφνικά είδα τον προπονητή να τρέχει προς τα γραφεία και ύστερα τον Στέλιο Ναυροζίδη (φυσιοθεραπευτή) να τρέχει με τον απινιδωτή. Έτρεξα και εγώ από πίσω τους, πήγαμε στο τελευταίο γηπεδάκι 5Χ5 και μόλις μπήκα μέσα είδα στον πάγκο το παιδί πεθαμένο, χωρίς να έχει καθόλου αναπνοή. Τον τράβηξα και τσέκαρα αμέσως αν έχει αναπνοή και δεν είχε καθόλου», περιέγραψε ο Κώστας Μαυροχωρίδης, ένας από τους ανθρώπους που έτρεξε να βοηθήσει το νεαρό φοιτητή.

«Όταν ανέλαβαν οι διασώστες το παιδί είχε αναπνοή. Κατά τη μεταφορά του έπαθε μια επιπλοκή, τον έβαλαν μέσα και ξεκίνησαν όλοι μαζί για να μπορέσουν να τον σταθεροποιήσουν», τόνισε, σημειώνοντας ότι το παιδί σώθηκε επειδή υπήρχε απινιδωτή και χάρη στις τεράστιες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης-.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.