Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο αρχηγός της CIA Γουίλιαμ Μπερνς στη Λιβύη, θα συνατήσει τον Αμερικανό υπήκοο Χαφτάρ και τον άλλον...

   Σήμερα, Πέμπτη, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ- CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Λιβύη και συναντήθηκε ...

  



Σήμερα, Πέμπτη, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ- CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Λιβύη και συναντήθηκε με τοπικούς ηγέτες για να συζητήσουν τις προσπάθειες επίλυσης της λιβυκής κρίσης και το μέλλον της πολιτικής και διαδικασίας ασφάλειας στη χώρα, στην πρώτη επίσκεψη ανώτερου διπλωμάτη των ΗΠΑ από τότε που ανέλαβε τη Διοίκηση ο πρόεδρος Τζον Μπάιντεν, γράφουν τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης.



Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος συναντήθηκε με τον διοικητή του λιβυκού στρατού, στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, στο αρχηγείο του στην Αλ Ράζμα, στα ανατολικά της χώρας, και συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Αμπντέλ Χαμίντ αλ Ντμπέιμπα, στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Οι λόγοι της επίσκεψης δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά οι συνομιλίες του διευθυντή της CIA με τοπικούς ηγέτες είναι πιθανό να επικεντρωθούν στον πολιτικό φάκελο καθώς και σε ζητήματα ασφάλειας και στρατιωτικών, ειδικά σε αυτά που σχετίζονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος, καθώς και στον φάκελο του πετρελαίου.

Ουίλιαμ Μπερνς και Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα

Ο Μπερνς είναι ένας από τους Αμερικανούς διπλωμάτες που συνεργάστηκε με τη Λιβύη από την περίοδο του καθεστώτος του πρώην ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, καθώς προηγουμένως επέβλεπε πολλούς φακέλους ασφαλείας που σχετίζονται με τη Λιβύη, όταν κατείχε τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ από το 2008 έως το 2011.

Μέσω αυτής της επίσκεψης, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που πιέζουν για τη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη το συντομότερο δυνατό, προγραμματίζουν να εμπλακούν περισσότερο στον φάκελο της Λιβύης και να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο, προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση.

Η επίσκεψη του Αμερικανού αξιωματούχου έρχεται σε μια καθοριστική στιγμή στη Λιβύη, εν μέσω διαφωνιών για πολιτική λύση, εκτός από την παρουσία των δύο πρωθυπουργών που διεκδικούν την εξουσία, σκηνή που καταδεικνύει τη δυσκολία της διαδικασίας συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα.
--
The Hellenic Information Team



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.